« Rastlös... | Huvudsidan | Tur jag inte kollade »

27 september 2009

I bland undrar man

EFTERSOM JAG KÄNDE MIG lite rastlös och hade klarat av alla "tråkiga" uppgifter såsom att betala månadens räkningar, klippt gräset och röjt runt i tvättstugan så kollade jag med Woffegubben om han hade tid med en cykeltur? Woffe höll på med gaveln och tätade men ansåg att det skulle ta så lång tid innan han blev klar att det var kört.

Sagt och gjort jag gav mig av på egen hand ;-)

Började med att köra ut på banvallen mot Björnboholm och hade sedan tänkt mig svänga av mot Burhult och pussasjön för att sedan komma ner vid scoutstugan, spåret och Gråbo. Har kört den rundan några gånger men tvärtom och det rör sig om cirka två mil.

När jag kom till Björnboholm svängde jag höger i stället för vänster och minsann...här har vi bort i snart trettio år och det finns oupptäckt mark. Visserligen bara en liten udde ut mot Mjörn men så fint. När jag kom upp på höjden och inte kunde cykla längre för att husen tog vid och skapade ett naturligt stopp så stannade jag till och tog några foton på dessa husägares utsikt över Mjörn...

1_bjornboholm1.jpg

1_bjornboholm2.jpg

3_bjornboholm3.jpg

Nästan så att man förstår det ljuva tonerna till En afton vid Mjörn ;-)

När jag kom ner igen följde jag skylten "Strandpromenad" och till en början gick det att cykla men sedan fick jag leda den...

4_strandpromenaden.jpg

Sedan följde jag då ursprungsplanen som var att svänga vänster upp mot Burhult och Pussasjön och jag kunde ana på långt håll att det var skogsavverkning på lukten av nyfällda träd...

5_kandelukten.jpg

Jag stannade till en minut för återhämtning, det är bara uppför hela vägen, vid Pussasjön...

6_stannartill.jpg

7_vidpussasjon.jpg

Sedan bar det av igen. Jobbigt på grund av alla uppförsbackar och grusväg men så himla vackert att cykla "mitt i skogen" så döm om min förvåning när jag ser detta mitt ute i ingenstans...

8_mittuteiingenstans.jpg

Jag blev tvungen att ta mig fram för att konstatera att det verkligen var vad jag trodde - och det var det?

9_serratt.jpg

Massor av bröd... Jag gissar att det är till skogens djur som någon ömsint bagare har lämnat av. Kanske Gråbo´s Nya Bagare?

När jag sedan kom till "vägskälet" där jag kunde kört hemöver förbi scoutstugan och förbi vårt joggingspår för att slutligen vara hemma igen flög fan i mig. Jag fortsatte rakt fram och ska jag vara ärlig så kände jag under ganska lång tid att jag inte hade koll på vart jag var. Men jag kom så småningom fram till "stora vägen" som visade skylten Lerums kommun åt det håll jag cyklade och Ale kommun åt det motsatta så jag fortsatte ;-)

Nu är jag hemma igen och det blev en tur på dryga tre mil ;-)

Återstår middag som är rester från i går och står i ugnen för påvärmning och sedan blir det förmodligen slapp vid dumburken.
Jag har bara en väska att packa inför morgondagen och det är gymväskan. Det blir nämligen inget Skatås då bilen ska in för service 07.00 ;-(
Jag har inte bestämt om jag tar en tur här hemma vid i stället eller hur det blir? Men jag borde eftersom det blev två vilodagar i sträck det här veckoslutet...Den som lever får se!

Skrivet av Angela Müller den 27 september 2009 17:12

Kommentarer

Du kan inte mena allvar när du kallar dryga tre mil på cykel för vilodag...?

Skrivet av: Snurran den27 september 2009 19:31

Snurran> Nu är jag inte med? Vad menar du med att jag kallat det för vilodag?

Skrivet av: Angela den27 september 2009 20:38

Kul det såg ut med allt bröd! ;-)

Skrivet av: Britt-Marie "Bim" Kullin den28 september 2009 15:51

Britt-Marie> Ja, gissa om jag blev förvånad ;-)

Skrivet av: Angela den28 september 2009 16:42

Snurran> Nu tror jag att jag förstår. Du avsåg lördag och söndag som vilodagar men jag menade fredag och lördag ;-) Alltså inte "tremilardagen" (söndag).
Jag hade planerat vilodag i fredags och en oplanerad på lördagen ;-)

Skrivet av: Angela den28 september 2009 16:45

Post a comment
Remember Me?