« Drabbad | Huvudsidan | Tro det eller ej »

13 mars 2009

Att se

ÄR EN GUDAGÅVA har jag insett för länge sedan. Åtminstone sedan den dag jag insåg att jag inte gjorde det utan hjälp. Jag svor över glasögonen, som gled omkring på näsan varje gång jag blev varm, i flera år innan jag tog steget mot linser.

Jag minns än i dag när jag åkte hem från optikern då jag hämtat det första paketet för 6 månader med månadslinser. Jag var salig över allt jag såg som jag inte sett innan ;-)

På den tiden fanns inte mina linser att få som endagslinser men det kom efter några år och då gick jag över till det. Åhh, så skönt att slippa stå där och slabba varje morgon och kväll med linsvätska och koppar.

Sedan en ganska lång tid tillbaka fungerar det inte så bra längre, tyvärr. Jag ser inte så bra som jag önskar och arbetet vid datorskärm blir allt pestigare för var dag som går eftersom jag inte ser.

Nu var jag hos optikern i onsdags och vi provade fram en ny styrka - och nu ser jag inte alls! Nåja, det var kanske lite överdrivet men jag förstår att det är svårt att få fram den rätta styrkan eftersom jag läser med ett öga och tittar med de andra. Sedan ska då hjärnan fixa resten.

Nu har jag åter varit hos optikern och han har tagit fram ytterligare en variant men denna gång en månadslins - vi får se om det går bättre?

Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska sätta in dem redan nu för i kväll ska jag i väg på Xtravaganza-träff med mitt gamla gäng - vi ska ägna kvällen åt lite Mental Träning här så det är frågan om jag ska riskera något ;-)

Skrivet av Angela Müller den 13 mars 2009 14:48

Kommentarer

Ja, själv så fick jag ju helt ge upp mina linser... Jag ser så himla mycket bättre med glasögonen.

Skrivet av: Bim den13 mars 2009 17:24

Bim> Jag hoppas att det inte ska bli så med mig men finns det inget alternativ så...

Skrivet av: Angela den14 mars 2009 10:18

Jag fick ge upp linser då jag böjade plugga, för ögonen blev så torra. Och jag ville inte doppa i ögonen en gång i timman. Hoppas jag kan ha det nu igen till hösten då jag ska jobba. Kram Ahnna

Skrivet av: Ahnna den14 mars 2009 19:40

Post a comment
Remember Me?