« Den sista för året? | Huvudsidan | Den sista vackra dagen i augusti »

30 augusti 2008

Sista hela helgen

I GÅR KVÄLL KOM STOREBROR tillbaka efter några dagar hemma och vi lyckades "kidnappa" honom på middag. Ingen festmåltid prescis - köttfärssås på kycklingfärs och quioaspagetti samt lite vanlig grönsallad.
Till det antingen rött vin, öl eller mjölk ;-)

1_kidnappat.jpg

Vi fick en himla trevlig kväll tillsammans och det kändes skönt så här inför säsongsslut. Nu vet jag ju att vi inte kommer att ses förrän i december när mamma fyller år. Vi har faktiskt lyckas skapa en tradition att vi går tillsammans till graven just då varje år.

Och i dag, som en skänk från ovan, lyste solen med full fralla och det blev bara så fint och underbart. Och vi vet ju, trots att vi inte vill, att det är sista "hela" helgen för säsongen. Så vad gör man - jo man njuter naturligtvis järnet!

2_sistasolen.jpg

Jag tog mig en härligt cykeltur in till Varberg för att komplementhandla lite inför morgondagens fika med Steffanie och mellanbarnet från Blekinge samt Peters familj bestående av mor och far och lillasyster.
Nästan ingen vind alls i dag vilket är tusan så ovanligt i dessa trakter ;-)

Ja, det blev en helt fantastisk dag och när jag kom hem igen så började jag med dagens middag som som alltid består av en grönsallad på isberssallad, silverlök, gul och röd paprika och tomater, pumpakärnor och solrosfrön...

3_till.jpg 3_salladen.jpg

Som ska serveras till lasagne gjord på kycklingfärs och squash (som ersätter lasagneplattorna)...

4_ochiugnenstar.jpg

...som nu står i ugnen...

Skrivet av Angela Müller den 30 augusti 2008 15:59

Kommentarer

Åh, vad mysigt ni ser ut att ha det på er sista härliga helg! Fortsätt så! :-) KRAM!

Skrivet av: Bim den30 augusti 2008 16:48

Bim> Det kan du lita på att vi gör ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den30 augusti 2008 20:26

Hej!!

Följer fortfarande dina bråda dagar med stor spänning! Jösses vad du ligger i, sicken energi du verkar besitta, blir avundsjuk :)
Undrar över kycklinglasagnen - vad har du i såsen, såg så mjuk och fin ut. Kan du inte lägga ut receptet till oss okunniga, men nyfikna?

Ha det gött och en riktigt trevlig helg!!

;.) Pia

Skrivet av: Pia den 5 september 2008 12:57

Pia> Jag gör såsen precis som vanligt med det undantaget att jag använder kycklingfärs i stället. Sedan har jag Squash i stället för lasagneplattor. Lätt som en plätt!

Skrivet av: Angela den 5 september 2008 13:30

Post a comment




Remember Me?