« Mot hemtrakterna | Huvudsidan | Ännu en... »

27 maj 2008

Min fantastiska morgonpromenad

BARA NÅGRA MINUTER FÖRE FEM stod jag utanför hotellet redo för en morgonpromenad. Jag ska inte försöka påstå att det inte fanns tankar, när klockfan ringde 04.30, att ta promenad en annan dag...men som tur var kom jag till sans. Med tanke på en hel dags stillasittande och därefter en lika stillasittande tågresa hem så behöver man röra sig lite innan.

Det blev, som jag tidigare nämnt, en helt underbar morgon. Trots den arla timman var solen på för fullt och det första jag upptäcker när jag kommer ner till Kungsholms Strand är denna härliga elledning...

1_skoledning.jpg

När jag gått under Eriksbron, bara ett hundratals meter, kommer nästa överraskning...

2_svanmamma.jpg

En svanmamma som ruvar på sitt ägg, en sådan lycka att kunna beskåda detta knappa metern från gångbanan. Nu kan jag bara önska att ingen tvåbent stör henne så det får bli äggkläckning. Hon brydde sig inte om mig ett ögonblick så hon har med all säkerhet ingen dålig erfarenhet av tvåbenta. Annars är det ju inte ovanligt att dom fräser och försöker jaga bort "fienden". Åhh,vad jag blev ännu gladare att jag kom i väg på promenaden och fick uppleva detta!

Mycket vatten är det och jag kan inte hålla fingrarna i styr...

3_vatten1.jpg

Speciellt inte när solen är med och mer eller mindre trollbinder mig bildligt talat...

4_vatten2.jpg

Jag har säkert fotat samma motiv förut, flera gånger, på mina jogging- och promenadturer men den som inte ids titta får blunda...

5_vatten3.jpg

Det blev en lång promenad 10,2 km och två timmar lång...

Och minsann när jag är på väg hemåt har den ömme svanfadern anslutit sig till familjen...

6_svanpappa.jpg

Och jag kan inte sluta fundera på hur skorna kom upp i elledningen ;-)

7_skoledning2.jpg

Skrivet av Angela Müller den 27 maj 2008 20:25

Kommentarer

Haha, vi har gått på samma "stigar" ser jag! :-D Både skorna på ledningen och faktiskt svanen noterade jag när jag senast var på kurs på Franzéngatan i början av maj. Jag tänkte mer på att ilskna hundar borde vara en riskfaktor.. Sluta aldrig att fotografera så vackra bilder - det är ju nästan så man blir religiös av att se allt det fina!
Ha det gott!

Skrivet av: Snurran den27 maj 2008 21:02

Snurran> Även ilskna hundar räknar jag till tvåbenta eftersom dom borde ha en sådan med sig ;-) Men visst bor vi i ett fantastiskt land! Så mycket vackert att beskåda om man bara öppnar ögonen ;-) Nä, sluta fotografera blir nog svårt - jag kan ju inte hålla fingrarna i styr men att få med sladdar verkar var det stora problemet i så fall ;-) Kram och lycka till i Bryssel - lite avis är jag allt ;-)

Skrivet av: Angela den27 maj 2008 21:11

Åh! Helt otroligt vackra bilder! På vår otroligt vackra huvudstad! Tack för att du delar med dig! :-D

Skrivet av: Bim den28 maj 2008 19:58

Bim> Tack!

Skrivet av: Angela den28 maj 2008 21:51

Skorna har nog någon "lycklig" kille kastat dit efter en "lyckad" natt med kvinnligt sällskap. Gammal hederlig tradition.

Skrivet av: David den29 maj 2008 10:12

David> Såpass! Man lär sig något nytt varje dag ;-)

Skrivet av: Angela den29 maj 2008 10:24

Det är väl konstigt, i varje stad finns minst en enlledning med ett par skor hängandes över. Hur kan det komma sig och vem är det som kastar upp skorna?

Skrivet av: Ella den29 maj 2008 22:06

Ella> Kanske Davids kommentar ovan stämmer ;-) I så fall vet vi ju anledningen...

Skrivet av: Angela den29 maj 2008 22:12

Vilka bilder. Du en strålande fotograf, man kan riktigt känna morgonsolen och stillheten genom bilderna.

Skrivet av: Lotta den 3 juni 2008 09:06

Lotta> Åhh, tack och detta kommer från expert. Jag blir riktigt generad ;-)

Skrivet av: Angela den 3 juni 2008 12:48

Post a comment
Remember Me?