« Jodå | Huvudsidan | Ett och annat grässtrå »

28 april 2008

Kärleksförklaring

DET FINNS FOLK SOM UNDRAR hur i hela friden man kan resa från sitt stora hus och trädgård för att klämma in sig på en liten yta i en husvagn. Kanske är det bara Peter eller så är det fler där ute som har samma funderingar? Och visst är väl frågan berättigad?

För mig är Varberg och Getterön mitt andningshål. Här kan jag klampa kring bland klippor och bara vara… Det kan jag inte på samma sätt hemma för där finns alltid en massa måsten.
När jag varje veckoslut kommer till mitt Paradis på jorden så infinner sig ett obeskrivligt lugn i kroppen, inga servrar som bråkar, inga ftp-script som krånglar, inga loggar som måste läsas, inga leverantörskontakter bara en livsglädje som knappast går att beskriva.

Sedan är det alla människor, storebror som jag knappast träffar på hela övriga året, mitt brorsbarn med familj och hund, våra goa grannar som t ex Leon och Evy och Pip och Susanne. Man är hela tiden fullt omgiven av goda vänner – om man vill – vill man inte så respekteras det också. Kanske är det just detta som är det unika – att få längta hela vintern till miljön, människorna, havet, klipporna och Varberg detta ljuvliga sommarparadis med ”riktiga” raggare med snygga vrålåk. Att ta sig in till Varberg en kväll och bara njuta av den typiska sommarstadsmiljön – det ni! Eller att gå på strandpromenaden bort mot Varbergs Spanaläggning mötandes likasinnade som njuter lika mycket.
Eller att på lördag cykla in till torget och gå där och mysa bland allt stånd med skräp och för all del matnyttigt som grönsaker och blommor är också ”somrigt” för mig.

Sedan är det ju havet och klipporna. Att kunna ge sig ut en tidig morgon och uppleva Getterön andas upp till en ny dag med solen glittrande i havet som ett pärlband och de enda tvåbenta jag möter är morgontidiga fågelskådare, det kan måhända tyckas anspråkslöst men det är en lisa för själen. Att få se solnedgången under samma himmel är inte fel det heller. Eller att efter en joggingtur i arla morgonstund pösa med en god bok i solstolen - mmm.
Eller att upptäcka ett svagt surr ovan huvudet och se ett segelflygplan glida förbi långt däruppe.

Sedan kan man fylla fikakorgen, gå ner till havet och befinna sig där precis så länge som man vill – det är så nära ”hem”.
Och rätt som det är så kommer våra två- och fyrbenta ”barn” och lyser upp tillvaron så att vi kan njuta tillsammans. Att fira midsommar tillsammans har nästan blivit en tradition och jag är lycklig så länge vi kan det.

Nu låter det här som en dåres försvarstal men OK – det får låta så då ;-)

Skrivet av Angela Müller den 28 april 2008 13:38

Kommentarer

Det låter alldeles underbart och vi fick ju se ert sommarhem live förra året och det var jätte mysigt och sån vacker omgivning!

Kram Petra som ska läsa ikapp lite..

Skrivet av: Petra den28 april 2008 14:42

Petra> Ja, det var en trevlig dag ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den28 april 2008 15:38

Den kärleksförklaringen borde Varbergs turistbyrå kunna använda i sin marknadsföring!

Skrivet av: steffanie den28 april 2008 15:56

Jag fick gåshud på armarna när jag läste din Kärleksförklaring! Håller med Steffanies kommentar! *KRAM*

Skrivet av: Bim den28 april 2008 17:37

Underbart! Jag förstår precis - även om det måste kännas som om den kära trädgården hemmavid kommer på undantag..? *kram*

Skrivet av: Snurran den28 april 2008 19:47

Alla> Härligt! Då är jag inte konstig ;-) ?

Skrivet av: Angela den28 april 2008 21:35

Hej! Kom in på din sida då jag sökte på trådlöst internet på Getterön...hm mysko men i alla fall var det så jag hittade dig. Jag och min man har oxå våran husvagn på Getterön men den är ute på ängen.

Jag vill instämma på din kärleksförklaring, så är Getterön och Varberg för mig me ett andningshål och en chans att ta det lugnt.

mvh. Genny

Skrivet av: Genny den28 april 2008 21:54

Genny> Åhh, det är så härligt att höra att det är fler som tycker så. Det liksom gör det hela lite mindre illegalt. Hoppas vi ses någon gång i sommar! du får gärna hojta till om du ser mig ;-)
Att du hamnar på min sida när du sökt på trådlöst internet är inte så konstigt - jag har säkert skrivit om det redan förra året ;-) Numera kan man ju få det om man säger till i receptionen från i år. Eftersom jag redan har så har jag inte kollat detaljerna men hör dig för om du är intresserad.

Skrivet av: Angela den28 april 2008 22:07

Ahh, låter underbart!

Skrivet av: Peter den29 april 2008 07:19

Peter> ;-)

Skrivet av: Angela den29 april 2008 07:24

ÅHh.. vad säger man. Det är skönt att det finns platser som får en att må bra.Kram Ahnna

Skrivet av: Ahnna den29 april 2008 10:41

Ja jag hojtar till om jag ser dig.....

Jag har kollat upp det där med internet och man kslal visst köpa något i Receptionen...Pratade med den yngre där och hon visste inte riktigt. men jag skall ta det när jag kommer ner dit igen.

Åker ner till Kusten igen imorgon LÄNGTAR så in i norden...

Kanske ses vi

*kjam*
Genny

Skrivet av: Genny den29 april 2008 11:15

Ahnna> Visst är det så sedan må den platsen ligga var den ligger. Vi har ala olika smultronställen ;-)

Skrivet av: Angela den29 april 2008 11:42

Genny> Ja, jag längtar också ;-)

Skrivet av: Angela den29 april 2008 11:49

Det var mig i ingen dålig kärleksförklaring. Det var rentutav fanatiskt fantastisk!

Skrivet av: Jerry den29 april 2008 12:18

Jerry> Tack - det är precis så jag känner om inte lite till ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den29 april 2008 16:16

Post a comment
Remember Me?