« Pace-pass | Huvudsidan | Man borde nästan skämmas »

1 februari 2008

Banne mig hjälper dom...

JAG FICK JU MEDICIN mot min kärlkramp som jag har i fingrar och fötter av min doktor för lite mer än en vecka sedan. Först ville han dock att jag skulle mäta blodtryck morgon och kväll en vecka innan jag påbörjade medicineringen eftersom jag hade lite högt tryck vid besöket.

I onsdag morse tog jag första tabletten och den ska tas morgon samt kväll. Jag kan nu med glädje konstatera att det verkar som om tabletterna hjälper mot mina besvär.
I dag när vi kte från gymmet till ICA-handlaren var det snöblandat regn och mer eller mindre storm där utanför det varma goa gymmet. När jag sedan stod i affären med bägge nävarna grabbandes i frysdisken för att vrida och vända på kycklingfiléer upptäckte jag att jag hade endast ringa besvär i mina fingrar. Vilken glädje! Just den här situationen är en garanterad besvärssituation och jag har upplevt den varje gång vi handlar men inte i dag ;-)

Som sagt, vi var på gymmet efter jobbet för i dag hade dom After Work och det är alltid lika trevligt med olika arrangemang. Just i dag kunde man avlyssna diskjockeyblandad musik med discobelysning och hela köret i gymmet. Man fick också göra gratis kroppskompositionsmätning om man så önskade.

Vi körde bägge "vårt" styrkepass efter sedvanlig uppvärmning på löpband och crosstrainer. Det var mysigt som alltid och en del övningar körde vi tillsammans och det gladde mig än mer än när jag harvar igenom mitt styrkepass ensam.

I går körde jag en 60-minutare med spinning och det var som vanligt svettigt värre. Marie, som håller torsdagspassen, körde rent ut sagt och på ren svenska skiten ur oss ;-)

I morgon har jag tänkt mig en vilodag eftersom jag nu varit aktiv med ett eller annat på gymmet sex dagar i sträck. På söndag blir det som "vanligt" spinning i franska alperna och badminton. Men i morgon ska vi ta tag i huset och sanera det samt att det blir lite tvätt ( i nya maskinparken) och matlagning för att klara kommande vecka och förstås även helgen.

Nu ska vi njuta av lite god mat vid "dumburken" och det innebär förmodligen, som alltid, att jag somnar efter en kvart eller så...;-)

Skrivet av Angela Müller den 1 februari 2008 22:12

Kommentarer

Ha en riktigt trevlig helg! :-D

Skrivet av: Bim den 1 februari 2008 22:59

Vad bra att medicinen hjälper :) Hur har blodtrycket legat nu då?

Skrivet av: Petra den 1 februari 2008 23:00

Håller med Petra, jätteskönt att medicineringen gjorde verkan, hoppas det fortsätter så! Trevlig helg!

Skrivet av: Snurran den 1 februari 2008 23:15

Bim> Detsamma önskas du med familj! *Kram*

Skrivet av: Angela den 2 februari 2008 08:48

Petra> Nu är jag ju ingen expert men jag tror att det är bra så länge det övre värdet ligger under 140 och det gör det. På morgonen ligger det oftast någonstans mellan 96 upp till 134 och på kvällen ungefär detsamma t o m något lägre. Jag ska ju tillbaka med resultatet så vi får se vad doktorn tycker.

Skrivet av: Angela den 2 februari 2008 08:54

Snurran> Ja, nu kanske jag inte behöver oroa mig för Kortvasan som går av stapeln snart. Min fasa är att det bryter ut mitt i spåret och jag inte kan hålla om stavarna ;-) Jag menar att det är ju illa nog att jag inte kan åka skidor ;-)

Skrivet av: Angela den 2 februari 2008 08:56

Ja, det är övertrycket du menar, det är ok, huvudsaken är att undertrycket aldrig överskrider 100, för då har man högt blodtryck. Undertrycket visar vilken hastighet blodet har tillbaka till hjärtat, och övertrycket är med vilket tryck det åker ut i kroppen när det har varit i hjärtat och lungorna och blivit syressatt.

Skrivet av: Petra den 2 februari 2008 13:49

Petra> OK, men det var det som var högt - tror jag...? det andra värdet pendlar mellan 60 till 73. Men det är ju i vilande tillstånd då förstås. Jag tog för skoj skull ett nu vid 14-tiden alltså när jag var i gång som vanligt, och då var värdena 128/86 och pulsen 56.

Skrivet av: Angela den 2 februari 2008 14:39

Post a comment
Remember Me?