« Näst intill dödsstraff | Huvudsidan | Sista turen... »

6 januari 2008

33 152...

Thailand, Phuket Patong 6 januari 2008, tredje uppdateringen

Steg alltså - i dag! Det är rekordet sedan vi kom hit även om det var många de flesta av dagarna. Man går mycket när men semestrar för det är bästa sättet att känna av atmosfären och för att kunna se och höra att man är någon annan stans ;-)

När vi kom hem från moppeturen blev det först några minuters vila så att Woffegubben fick varvat ner lite ;-) Sedan drog vi i väg till "livliga gatan" som ligger strax nedanför vårt hotell och hämtade tvätten...

1_hamtartvatten.jpg

Här är full rulle på trafiken dygnet runt och varje eftermiddag står farbror polisen och dirigerar och blåser i sin visselpipa. Man får ha en stor portion tur och lycka om man ska komma över levandes ;-)

2_palivligagatan.jpg

Efter att vi lämnat av tvätten tog vi dagens lilla vandringstur. Först skulle vi ta oss på berget men se det gick inte för när vi kommit en bit upp så var det ett hotell som ägde markerna och då fick vi inte gå längre.
Jag upptäckte i alla fall ett bananträd med en klase av den ljuvliga frukten som inte var riktigt mogna ännu...

5_bananer.jpg

Och en katt som motvilligt poserade för mig...

3_katt1.jpg

Och en annan som var ännu mer motvillig att bli fotad av tokiga turister...

4_katt2.jpg

Vi vände när vi inte fick gå längre och varierade oss i dag med att gå motsatta hållet, dvs, mot Kalim Beach där det inte på långa vägar är lika livligt. Mest thailändare som säljare mat i sina små stånd till andra thailändare...

6_kalimbeach.jpg

Efter det gick vi åter mot Bangla Road men svängde av på tvärgatan innan dess och vände därmed hemåt igen. Innan vi vek av upptäckte jag två små vilsna kattungar på trottoaren på strandpromenaden på Patong Beach. Dom såg ut som om dom spanade efter morsan - som kanske var på jakt efter lite mat. Vad vet jag? Jag försökte fota de små men dom blev lite besvärade och kröp gemensamt upp på ett bildäck på en parkerad bil...

7_kattungar.jpg

Jag hoppas sannerligen att dom hoppade ner därifrån innan bilägaren kom för att köra i väg!

Kvällens middag åt vi på vår nya favvorestaurang alldeles i närheten av vårt hotell på "livliga gatan". Tur var väl det för när vi precis var klara för att gå hem började det ösregna, åska och blixtra. Vi satt kvar en stund och tänkte vänta ut regnet men det kom så mycket folk så vi kände till slut att vi kanske borde lämna våra platser. Nåja, när man är så nära spelar det ju ingen stor roll om man blir lite blöt ;-)
Det var bara skönt med lite svalka för i dag har det varit otroligt varmt - så man borde kanske anat att det skulle rasa ut i ett åskväder.

Skrivet av Angela Müller den 6 januari 2008 15:21

Kommentarer

Det är otroligt roligt att se och läsa hur ni har det. Fina bilder.
Var med på cykel Distans idag på gymmet. 1,5 timme på spinningcykel och alpvägar som visades på projektorn. Väldigt kul, något att längta till på söndagarna innan badminton kanske...

Skrivet av: Marie den 6 januari 2008 16:03

Jag håller med dig! Det blir väldigt många steg när man är på semester. Jag hade aldrig på mig stegräknaren någon gång när vi var där, men man travade ju dessa gator upp och ner flera gånger om dagen kändes det. Förutom strandpromenaden då.

Tack för fina bilder som vanligt! :D *kram*

Skrivet av: Bim den 6 januari 2008 16:35

Oj, det var många steg!!!

Skrivet av: steffanie den 6 januari 2008 17:18

Marie> Oj, vad spännande - det mådste jag testa på när jag kommer hem. Det var väl fullbokat kan jag tänka? Det är så många som pratat om detta så det gäller väl att vara ute i tid om man ska få någon plats. Vi kommer ju hem till helgen så jag ska kolla om jag kan vara med på söndag ;-)

Skrivet av: Angela den 7 januari 2008 09:35

Post a comment




Remember Me?