« En vecka sen | Huvudsidan | En massa konstateranden »

2 april 2007

Can´t tell you when

EN HELT FANTASTISK DAG PÅ JOBBET, inga möten och jag har jobbat i kapp rejält! Det glädjer sinnet kan jag lova. Avskyr verkligen när saker och ting hopas och tiden inte finns för att få saker ur händerna hur gärna man än vill. Men nu känns det bra igen. I morgon har jag en konsult hos mig hela dagen. Han ska hålla kurs för oss i Citrix underbara värld ;-)

I dag ville Woffegubben åka lite tidigare från jobbet för att hinna klippa sig, vi har ont om nattöppna frisörer här i Gråbo ;-) Nåja, det var fullt möjligt att tillgodose herrns önskningar så vi kom i väg strax före 16-tiden. Det innebar att jag var på gymmet bra mycket tidigare än jag normalt brukar vara. Lagom med folk och ganska så mysigt faktiskt men då är det ju andra sidan ett par dagars sedan jag var där sist.

Det blev som sig bör uppvärmning medelst gång på löpbandet i 30 minuter (3 km). Därefter styrkepass på 70 minuter och sedan skulle jag bara...
...ta mig en kort motionsrunda på 30 minuter hade jag tänkt men likförbaskat matade jag inte 40 minuter på löpbandet. Jag har länge haft en hemlig dröm om att springa femman under 40 minuter. Och nu ber jag att folk inte ska skratta ihjäl sig för jag springer verkligen inte fort. Och jag har en känsla av att jag inte klarar av att öka farten heller.
När jag började orka springa så långt som 5 km i höstas tog det mig 48 minuter fast det har jag förstås aldrig avslöjat här i bloggen ;-)
Sedan har jag tagit tid då och då och har väl då gått igenom hela skalan av en minut ner eller upp ända ner till 40 minuter och 12 sekunder men i dag klarade jag det alltså på 38 minuter och 57 sekunder! Vilken lycka! Jag avskyr verkligen att tävla, det har aldrig legat mig för men lite inbördes tävlan med mig själv är jag ändock sund nog att ha i bland. I alla fall så länge det går bra ;-)

Nåväl dagens glädjerus lägger sig väl snart. Pulsklockan var förstås på:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS LÖPPASS: 293 varav 45 % fett (514 kcal enligt löpbandet)
MEDELPULS DAGENS PASS: 129
INOM REKOMMENDERAD ZON: 37 minuter och 4 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 38 minuter och 57 sekunder

Jag blev väldigt impad över att jag lyckades springa så pass fort så jag insåg att jag måste kolla så att jag verkligen överlevde det hela med att gå en 30 minutare (3,1 km) ganska snabbt efter löppasset...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS GÅNGPASS: 194 varav 50 % fett (200 kcal enligt löpbandet)
MEDELPULS DAGENS PASS: 121
INOM REKOMMENDERAD ZON: 29 minuter och 17 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Det fanns en liten, väldigt liten, tanke om en eventuellt cykelpremiär hem från jobbet i dag. Så blev det inte och det var kanske tur det för det var lite kallt i vinden i dag ;-)
Men jag tänker vidare - kanske blir det i morgon...

Skrivet av Angela Müller den 2 april 2007 21:10

Kommentarer

Grattis! Till att du kom under dina 40 minuter! Bra jobbat! :-)

Skrivet av: Bim den 2 april 2007 21:51

Bim> Tack! Det är förstås lite löjligt med tanke på att vanliga amatörer springer 1 mil på samma tid ;-)

Skrivet av: Angela den 2 april 2007 21:59

Angela! Har du läst min blogg (måndag) idag?
Kan säga att mer på samma nivå "springmässigt" kan man inte ligga! (fast du är nog mer uthållig än jag..)

Skrivet av: Snurran den 2 april 2007 22:23

Snurran> Japp, jag kommenterade ockå ju... Att jag skulle vara mer uthållig betvivlar jag starkt. Det går på ren vilja - orkar gör jag nog egentligen inte ;-)

Skrivet av: Angela den 3 april 2007 07:43

Jag tycker absolut att du ska cykla hem idag. Då kan det hända att du bara behöver jobba två dagar denna vecka. ;-)

Skrivet av: David den 3 april 2007 08:10

Oskar tog fram camelbagen i morse o cyklade till jobbet! :-D

Skrivet av: Anna den 3 april 2007 15:09

David> Menar du att jag skulle ligga hemma resten av veckan med för högt ontibakenindex ;-)

Skrivet av: Angela den 3 april 2007 16:44

Anna> Vad duktig Oskar är! Hoppas camelbagen funkade nu då.

Skrivet av: Angela den 3 april 2007 17:03

Grattis! Ibland måste man få ha så tävlingar med sig själv :)

Skrivet av: Petra den 4 april 2007 11:34

Petra> Tack!

Skrivet av: Angela den 4 april 2007 16:45

Post a comment
Remember Me?