« Face The World | Huvudsidan | Utmanad »

8 mars 2007

Livet är skört

VI BÖRJADE DAGEN MED ETT besök på banken. Egentligen en fortsättning på vårt förra besök eftersom vi kom in på det här med pension... Alla borde gå till sin bank och få uträknat vad man får att leva för när man går i pension. Varning utfärdas! Nej, så allvarligt är det inte men är man som jag helt novis när det gäller saker som dessa så kan det åtminstone ge en viss klarhet och kanske möjligheter att rätta till slutresultatet.

För vår del slutade det med att vi höjde Woffes privata penisonsförsäkring några hundralappar varje månad och min med mindre eftersom jag har ytterligare en privat pensionsförsäkring där jag jag betalar en mindre förmögenhet varje månad. Men jag höjde i alla fall så pass att det täcker administrationskostnaderna så det inte behöver säljas andelar för att dessa ska betalas. Detta har jag inte fattat förränn nu och vi har ju haft dessa bägge pensionsförsäkringar i många år. Men det är bara att erkänna, jag har noll koll och det värsta är att jag betvivlar att jag någonsin kommer att få så mycket mer kunskap. Vi bytte en av våra respektive fonder också. Ja, jisses vilka krav det ställs på oss "vanliga" medborgare.

På eftermiddagen var jag på begravning av vår högt aktade ordförande i Ledarklubben. Att livet ska vara så skört har jag svårt att acceptera. Bara 59 år gammal lämnar han anhöriga och oss andra i Ledarklubben. Jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare med mitt fackliga arbete utan stödet från honom...

Skrivet av Angela Müller den 8 mars 2007 21:13

Kommentarer

Ja, vi borde nog också se över våra försäkringar...

Skrivet av: Bim den 8 mars 2007 21:34

Bim> Det skadar inte för man kan faktiskt få sig en mindre chock upptäckte jag i dag. Åtminstone vad gäller Woffes framtida inkomst. Jag skojade med honom och sade att jag kunde erbjuda bostad i garaget från pensionsdagen - det borde ju bli lite billigare ;-)

Skrivet av: Angela den 8 mars 2007 22:13

Vi får väl flytta till Thailand! Billigt där! ;-)

Skrivet av: Bim den 9 mars 2007 20:50

Bim> Jag brukar faktiskt säga till Woffe i bland att när någon av oss dör så flyttar jag till Thailand ;-)

Skrivet av: Angela den10 mars 2007 08:51

;-)

Skrivet av: Bim den10 mars 2007 12:27

Post a comment
Remember Me?