« Vaken | Huvudsidan | Latmiddag »

17 februari 2007

Låtsas som om det är vår

I DAG LÅTSADES JAG SOM OM VÅREN var kommen och cyklade till gymmet! Men de som följer min blogg anar ju att sanningen var en helt annan eftersom vi är så fattiga i vår familj att vi bara har en bil och att Woffegubben jobbar i dag och alltså har bilen ;-)

Å andra sidan var det ganska skönt ute om än inte vår. Nu när jag precis kommit hem visar temperaturen 5,6 plus så jag överlevde gott och väl. Dessutom fick jag ett alldeles ypperligt tillfälle att inviga min nya fina träningsoverall som vår Friskvårdsförening tagit fram och erbjudit alla medlemmar till ett mycket bra pris...

1_overall.jpg

2_detalj.jpg

Den var helt OK! Overallen alltså...

Cykelturen till gymmet gav följande:

MAXHASTIGHET: 27,7 km/timma
TOTAL STRÄCKA: 6,1 km
TID: 23 minuter och 34 sekunder
MEDELHASTIGHET: 15,8 km/timma

Och eftersom jag inte cycklat sedan i höstas mätte jag pulseriet:

KALORIFÖRBRUKNING DETTA PASS: 120 varav 55 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 111
INOM REKOMMENDERAD ZON: 15 minuter och 40 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 23 minuter och 34 sekunder

På gymmet körde jag i dag 30 minuter (3,4 km) löpning som uppvärmning och pulsklockan var ju som sagt redan på...

KALORIFÖRBRUKNING DETTA PASS: 193 varav 50 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 121
INOM REKOMMENDERAD ZON: 27 minuter och 3 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter

Styrkan tog i dag 70 minuter i anspråk. Armen är aningen bättre men jag hoppar fortfarande över bicepsövningar och den ordinarie bröstövningen eftersom det är tungt för just armarna. Däremot kör jag den "nya" bröstövningen som jag blev visad för ett tag sedan. Personligen har jag svårt att få effekten i bröstet på den övningen men det är väl bara att harva på tills man lär sig. Just nu känns det mest i överarmarna ;-) Jag körde några nya benövningar så det är därför det tog lite längre tid.

När styrkan var klar så bestämde jag mig för att köra 1 timma motion (6,9 km) medelst löpning på löpbandet...

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 442 varav 45 % fett
MEDELPULS DAGENS PASS: 129
INOM REKOMMENDERAD ZON: 58 minuter och 11 sekunder
TOTAL TID DAGENS PASS: 60 minuter

Sedan cyklade jag ju då hem...

MAXHASTIGHET: 34 km/timma
TOTAL STRÄCKA: 6,1 km
TID: 23 minuter och 42 sekunder
MEDELHASTIGHET: 15,7 km/timma

Jag mätte inte pulsen på vägen hem eftersom bandet var rejält svettigt efter timmans löpande men jag förmodar att det blir ungefär som på ditvägen ;-O

Frågan är om man inte måste summera dagen som ganska bra, 1,2 mil cykel, 70 minuter styrka och därtill löpning 10,3 km! Det är en himla tur att man (jag) inte visste det innan för då hade jag nog inte orkat!


Skrivet av Angela Müller den 17 februari 2007 15:51

Kommentarer

I dag har du verkligen varit ovanligt duktig till och med för att vara du! ;-)

Skrivet av: Bim den17 februari 2007 17:18

Bim> Ja, du ser fattigdomen kan man inte dölja ;-)

Skrivet av: Angela den17 februari 2007 17:19

;-)

Skrivet av: Bim den17 februari 2007 23:17

Skönt att cykla, det har jag inte gjort på 6-7 år :( Du är duktig på att träna du!

Skrivet av: Petra den18 februari 2007 00:52

Petra> Cykla är skönt och roligt men det är väl så med alla säsongsgrejor att man uppskattar det när man äntligen kan få komma igång. Tack för berömmet!

Skrivet av: Angela den18 februari 2007 09:41

Post a comment
Remember Me?