« Utmanad! | Huvudsidan | För övrigt denna dag »

10 februari 2007

Gym, presenter, Ikea

JAG BÖRJADE DAGEN med ett litet lätt gympass. Eftersom jag inte varit där på hela veckan lång så tog jag ett styrkepass i dag. Normalt kör jag ju styrka varannan dag och motion varannan men som sagt, det fanns inga referenser i dag så det fick bli som det blev.
Jag träffade min duktiga goa instruktör (som visade mig när jag började på det här gymmet) Marie och jag beklagade mig givetvis över min onda arm och fick då lite goda råd om en annan övning för bröst som man kan utför med raka armar. Bicepsen skulle jag låta vara tills vidare och sedan när armen är bättre gå över till hantlar. Hon är så himla duktig och har alltid bra övningar att rekommendera om man inte, av någon anledning, klarar dom ordinarie.

Det blev 30 minuter (3.5 km) uppvärmning medelst löpning på bandet. Därefter 50 minuter styrka där jag hoppade över seating row, shoulder press samt bicep curl. Jag körde en ny bröstövning med raka armar 3 set med 12 repetioner och 25 kg:s vikt.

Pusbandet var med på löpningen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 220 varav 40% fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 129.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 28 minuter och 51 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 30 minuter.

Har ju som sagt inte varken tränat styrka eller sprungit på en hel vecka så jag får väl vara nöjd med det resultatet.

När jag kom hem så stack vi iväg, Woffegubben och jag, på en liten affärsrunda. Vi har pratat om att köpa en ny dammsugare (för att ta den gamla till Varberg) så vi kuskade runt lite och jämförde priser. Jag hade i och för sig redan bestämt vilken dammsugare jag ville ha och vi hittade den till ett något bättre pris men ändå kostade den några tusenlappar och några hundralappar. Men det blir ju på sätt och vis en present till Woffe ;-O (Det är alltid han som dammsugar)...

1_nyadammsugaren.jpg

Det är en ritkigt spejsad tingest som inte kräver dammsugarpåse och filter hitan och ditan ;-)

Ja, sedan drog vi vidare till Ikea - det blir inte så ofta trots att vi har två numera i Göteborg. Vi började med att fika eftersom det är ansträngnade att köpa dammsugare...

2_ikeagela.jpg 2_ikeawoffe.jpg

Det blev caffe latte och äppelkaka samt grillad ciabatta och cola...

3_caffelatte.jpg 3_varmciabatta.jpg

Sedan jagade vi runt lite på Ikea, egentligen var vi där för att titta ut en hylla för TV:n (dock inte den färg som visas på bilden och dessutom lite högre med en hyllrad till ovan) och lite annat som vi har i de domänerna men det visade sig att om vi ska köpa den hylla vi tittat ut (eller rättare sagt Woffe har smitt planer som han sedan helt frankt presenterar för mig) så måste vi köpa ny TV. Det går inte att ha den gamla tjock-TV:n utan kräver en platt dito. Men som tur var hann vi inte till någon TV/Radio affär i dag innan stängningsdags så det blev inget beslut om ny hylla heller ;-) Woffe spelade dock helt ovetandes om att vi inte skulle få plats med den gamla TV:n när vi var på Ikea - man jag undrar jag ;-) Han hade ju faktiskt letat upp hyllan själv på nätet...

Däremot köpte jag en ny stekpanna. Jag är hopplös på att slita ut stekpannor så det var dags! en stor salladskål tog jag med i farten och den ger jag nog bort till någon för jag behöver den inte egentligen. Sedan kan man ju bara inte besöka Ikea utan att få med lite presenter till 16 tassar ;-)

4_presenter.jpg

Ja, nu är vi hemma igen och Woffe envisades med att inviga den nya dammsugaren...

5_inviger.jpg

Medans jag arrangerade hundpresenterna...

6_musfiskgas.jpg

Boris kommer att bli fullständig galen i gåsen, fisken är till Ila för hon gillar småsaker bättre och råttan blir till Flaxa.Hoppas nu bara ingen av dem läser här ;-)

Skrivet av Angela Müller den 10 februari 2007 18:27

Kommentarer

Den stora salladsskålen som du köpte, den har jag i köket som fruktskål! ;-) Fin dammsugare förresten! :-)

Skrivet av: Bim den10 februari 2007 22:48

Bim> Ja, det kanske inte är någon salladsskål egentligen ;-) Frukt blir nog lika bra i den. Dammsugaren är jättehäftig ;-)

Skrivet av: Angela den10 februari 2007 22:59

Man kan nog ha både sallad och frukt i den! ;-)

Skrivet av: Bim den10 februari 2007 23:02

Ååå gud vad söta presenter! :D Tur att hundarna inte kan surfa eftersom datorerna är här uppe ;)

Skrivet av: Anna och 20 tassar den10 februari 2007 23:34

bim> Ja, vi får se vad mottagaren kommer att ha i skålen ;-) Det blir riktigt spännande ju!

Skrivet av: Angela den11 februari 2007 00:36

Anna och 20 tassar> Javisst var dom gulliga alla tre. Men Boris har en skallra i sin gås och jag vet av erfarenhet att han kommer att älska den. Den lång a halsen är perfekt att skaka runt den med ;-) ska bli kul när vi träffas nästa gång och se om jag har rätt...

Skrivet av: Angela den11 februari 2007 00:38

Post a comment
Remember Me?