« Julafton (dagen efter) | Huvudsidan | Ligger efter... »

25 december 2006

Juldagen

Brasilien, Rio de Janeiro juldagen 25 december 2006

VI STÖTTE SAMMAN med Benny och Joanna på frukosten och bestämde oss för att ta en gemensam promenad till Lagoa Rodrigo de Freitas, en insjö inte så långt från vårt boende. Vi hade hört att det skulle stå en enormt stor julgran där som väl egentligen ska ses i mörker men vi lär inte hinna med det då vi är upptagna resten av dagarna med diverse utflykter. Så vi drog vi iväg alla fyra och det blev en angenäm liten tur med en föraning om vad som komma skall med Jesus och hela baletten.

Vi gick genom flera fina kvarter där det inte fanns så mycket hotell men väl lägenheter för överklassen. En stackars kyrka står inklämd mellan en av dessa fastigheter...

1_kyrkaninklamd.jpg

Och långt däruppe på Corvado kan man ana honom...

2_langtdaruppe.jpg

En stammande Woffe ;-)

3_stam.jpg

Så den berömda julgranen som inte var mycket att hänga i granen dagtid. Jag kan däremot föreställa mig en helt annan bild i mörker när den lyser över sjön...

4_julgranen.jpg

Benny och Joanna...

5_joannaobenny.jpg

Man kunde promenera, cykla eller jogga runt sjön och det var många som gjorde det i dag. Här och var sitter det stora skyltar med råd om hur man ska stretcha...

6_streching.jpg

Det får man väl kalla god service!

Och nu ska jag ta mig ner till Copacabana-stranden för ett härligt dopp. Det är 34 grader varmt nu så det är inte utan att det behövs lite avssvalkning ;-)


Skrivet av Angela Müller den 25 december 2006 15:29

Kommentarer

Ja, vi har väl liknande temperaturer här! Har inte sett några temperaturer, men resledaren sa att det var cirka 33 grader uppe och 28 i vattnet! :-)

Skrivet av: Bim den25 december 2006 17:22

Bim> Ja, det är ju helt OK ;-)

Skrivet av: Angela den25 december 2006 18:13

Vilka bilder!
Några temperaturer får du inte av mig...hehehehe

Skrivet av: Jerry den25 december 2006 18:53

Jerry> Det räcker så gott med att höra ifrån dig ,-)

Skrivet av: Angela den25 december 2006 18:56

Hej på er!

Tack så jättemycket för julklapparna, jag blev såååå glad åt dom snygga kläderna! (anar en ny favorit-tröja att konkurera med den förra jag fick) :D Och handukarna pryder vårt badrum så det bara lyser om det :) Stor kram från lilla kalla Upplands Väsby.

Skrivet av: Oskar Falk den25 december 2006 19:43

Oskar> Kära du, det var roligt att höra att du blev glad. Det är lika svårt varje gång ;-) Stor kram från varma Rio och en god fortsättning!

Skrivet av: Angela den25 december 2006 21:22

Hej Angela långt där borta! Ingen uppdatering i dag? Ja, härifrån så har vi alla fall gett upp tanken på att det ska fungera... Men vi kollar i alla fall varje kväll. Jag vill ju ändå kolla in din och Snurrans blogg. Och kolla min mail. Kanske föra över pengar ibland. Så vi sitter en liten stund varje kväll innan vi går och lägger oss. Ha det så bra. *Kram*

Skrivet av: Bim den26 december 2006 17:03

Bim> Tiden du vet som knappt räcker till. Vi gjorde Rio By Night i går kväll och jag tog över 100 kort som ännu inte är bearbetade. I dag har vi varit på utflykt hela dagen från 08.00-16.00.

Skrivet av: Angela den26 december 2006 18:55

Post a comment
Remember Me?