« Stegmässigt ;-) | Huvudsidan | Borde nog »

12 november 2006

Pulseländet

DET BLEV ETT MÄRKLIGT motionspass på gymmet i dag. Det var näst intill omöjligt att komma upp i puls! Jag började uppvärmningen med en 30-minutare i trappmaskinen och jag svettades som en gris men kom knappt upp i en puls på 90!? Ett tag trodde jag nästan att jag var död ;-) Det märkliga var dock att trappmaskinen tyckte att jag hade över 120 hela tiden men å andra sidan låg Ipoden på displayen så den kanske gick efter musiken ;-)

Sedan ställde jag löpbandet på 90 minuter och gick först i 30 raska minuter (2,9 km) men inte heller då lyckades jag komma över 90 i puls. Resten av tiden, dvs den timma som återstod, sprang jag och då gick det bättre men det var inga skyhöga värden precis. Jag kom i alla fall 6,9 km på 60 minuter. Sedan avslutade jag med nedvarvning i 20 minuter (1,7 km). Det blev över milen i dag, eller rättare sagt 11,5 km, och då är inte trappmaskinen inräknad!

Pulsmätningen var på hela tiden med undantag för nedvarvningen:

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 353 varav 55 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 103.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 53 minuter och 55 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 2 timmar.

När jag kom hem från gymmet strålade solen och jag tänkte mig några timmar i trädgården med lite höströj. Men när jag hade varit ute i en kvart höll jag på att förfrysa händerna, trots arbetshandskar, så jag fick inte mycket gjort där inte!

Skrivet av Angela Müller den 12 november 2006 14:50

Kommentarer

Post a comment




Remember Me?