« Som alltid | Huvudsidan | Sen middag »

29 oktober 2006

Kärleksförklaring

ATT VI, SOM FÖRÄLDRAR älskar våra barn över allt annat här på jorden är inte så konstigt. Och att man fortfarande, efter många år, hör deras ord klinga i hjärtetrakten är väl inte heller så konstigt. Det hör nog till föräldraskapet.
Jag vill tillägna detta inlägg min bägge ruskigt kloka döttrar Steffanie och Anna för det är de männniskor på jorden som ger mig mest glädje. I dag som exempel när jag flåsande sprang 1 mil på gymmet. Jag kom att tänka på när jag slutade röka 1996 och gick upp så himla mycket (vilket jag har kvar ännu) i vikt och Anna uppmanar mig att börja på gymmet i Stenkullen. Hon uppmuntrar mig med att komma med en födelsedagspresent med följande rader i...

1_frananna.jpg

Det var en bok...

2_personaltraining.jpg

Och när Steffanie förra året frampå vårkanten utmanade mig att tillsammans med henna springa tjejmilen!
En sådan ångest jag hade och jag sprang och sprang... Samtidigt kunde jag ju inte motstå den utmaningen och det visste hon förstås ;-)

Jodå, jag började på gymmet då, 1998! Jag köpte ett tremånaderskort och kämpade på men sedan rann det tyvärr ut i sanden ända tills 2003 då Steffanie cyklade med mig till Lerum och köpte ett årskort på "mitt gamla" gym.

Nu är jag tillbaka där allt började på Lerums Sport Center och jag trivs så himla gott. Det har givetvis genomgått stora förändringar sedan dess och har allt, samt lite till, som man kan begära av ett modernt gym.

I dag har jag sprungit 1 mil!

Dit trodde jag ärligt talat aldrig jag skulle komma igen. Inte sedan tjejmilen

I dag var det alltså dags för ett motionspass och jag började med att ställa in en 5-kilmometare på löpbandet men när jag sprungit den var jag mogen för en till ;-)

Den första femman sprang jag med en hastighet av 6,7 km/timman och det gick på 44 minuter och 52 sekunder. Den andra femman tuffade jag till mig lite och höjde hastigheten till 6,9 km/timman och den sprang jag på 43 minuter och 21 sekunder...
Inga stora dåd för vana löpare men för mig är det helt fantastiskt! Pulsmätaren var förstås på under löpningen.

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 536 varav 50 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 117.
INOM REKOMMENDERAD ZON: i timma, 20 minuter och 57 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma, 28 minuter och 33 sekunder.

Jag avslutade det hela med att bara gå i 20 minuter (utan pulsmätning) som gav mig ytterligare 1,8 km.

Efter avslutat gympass åkte jag hem och hämtade Woffegubben, som hade kört runt med SnabelJohan under tiden samt ställt alla våra klockor på rätt tid, för att besöka mammas grav. Då vi är bortresta nästa helg när den stora gravsmyckardagen är så tog vi det i dag istället...

3_korgen.jpg

Vi tände ljus förstås men det är lite för ljust ännu för att man ska se det...

4_mamma.jpg

Mamma ligger fint i en sluttning och på kvällen. speciellt på nyårsafton, är det så vackert med alla ljus som lyser upp.

5_gravplatsen.jpg

Vi ses igen på din födelsedag 17 december!

Skrivet av Angela Müller den 29 oktober 2006 20:42

Kommentarer

Mamma du är ju inte klok! Springa en mil!!!! :-D :-D :-D Det skulle jag ALDRIG orka! Du är verkligen SÅÅÅÅÅÅ duktig!!!! Men vet du vem jag lurat med mig till gymmet? Oskar! Vi ska träna för andra gången imon!!! :-D *stora kramarna*

Skrivet av: Anna + 20 tassar den29 oktober 2006 22:33

Anna + 20 tassar> Det är så roligt att ha någon att träna tillsammans med! Lyckliga du! Hälsa Osse och krama för att han är så duktig! *Kram*

Skrivet av: Angela den29 oktober 2006 22:38

Jajamen det ska jag göra! :) vi hörs imorgon!! kram och puss!!!

Skrivet av: Anna + 20 tassar den29 oktober 2006 22:39

Anna + 20 tassar> Japp, så får det bli! Kramm och pus tillbaka ;-)

Skrivet av: Angela den29 oktober 2006 23:10

Tack för att du delar med dig av ditt liv! Det här var ett fint inlägg, med kärlek både till din mor och till dina barn! *Kram*

Skrivet av: Bim den30 oktober 2006 15:46

Bim> Tack själv för alla dina fina inlägg! Jag njuter av varenda ett av dem. *Kram*

Skrivet av: Angela den30 oktober 2006 19:50

*Ler generat* Tack ska du! Jag blir glad av dina ord! Även om jag inte kan förstå hur någon överhuvudtaget kan vilja läsa min dagbok... Jag tycker att jag skriver så tråkigt och detaljerat... Men över hundra pers läser ju varje dag! Så helt fel kan det ju ändå inte vara! *Flinar*

Skrivet av: Bim den31 oktober 2006 17:58

Bim> DET kan du vara helt övertygad om!

Skrivet av: Angela den31 oktober 2006 21:02

*Ler stolt* 119 per dag i snitt under oktober! Min bästa månad någonsin! ;-)

Skrivet av: Bim den 1 november 2006 16:52

Bim> Sååå många läsare får jag aldrig!

Skrivet av: Angela den 1 november 2006 22:07

Allvar!? Jag trodde du hade många gånger fler!

Skrivet av: Bim den 2 november 2006 21:20

Post a comment
Remember Me?