« Simborgare | Huvudsidan | Smått och gott »

16 oktober 2006

En så'n dag!

UNDER FÖRMIDDAGEN ringer Anna och berättar att jag blivit "mormor" igen... Denna gång en helt underbar liten Border Collie (stavas det så?) Bild på den lilla Pärlan hittas här. Dom är fantastiska både Anna, Oskar samt de 8 tassar (som ju numera är 12 och 20 totalt) som åkte genom i stort sett hela Sverige för att hämta hem det lilla undret!

Det blev en go simtur i morse som jag redan skrivit om. Astor lyckades som vanligt få mig på gott humör ;-) Dagen på jobbet var också bra, fick mycket gjort som legat och värkt i magtrakten eftersom jag var på kurs i dagarna tre förra veckan. Men nu har jag jobbat undan.

Efter jobbet körde vi det "vanliga" arrangemanget, jag hoppade in på gymmet och Woffe gick hem därifrån. Han kan bara han vill den gamle ;-)

I dag var det styrkepass och jag är fortfarande imponerad av "mitt" nya gym. När jag gjorde en axelövning i dag kom ägaren fram och sade hur jag egentligen skulle göra eftersom jag gjorde en felaktig rörelse. Det hände aldrig på det "gamla" att någon ur personalen bara kom så och hjälpte till. Och när jag gick hem...förresten det var vi senare ;-)

Det blev 30 minuter (2,8 km) gång på löpbandet som uppvärmning och därefter 70 minuter styrka. Sedan hade jag bestämt att ta lite motion efter så när jag ställde mig på löpbandet för att springa så resonerade jag fram och tillbaka med mig själv. Kom fram till att jag ställer in en timma så kan jag ju förhoppningsvis springa 30 minuter och sedan gå raskt i 30 minuter. Jag sprang 30 minuter (3.2 km) och saktade en aning för att gå men det blev bara 10 minuter (1 km) och sedan sprang jag 20 minuter (2 km) till. Pulsklockan var på och jag kom över rekommenderad maxpuls men jag försökte verkligen hålla mig precis på max. Vilket inte är så lätt så jag får nog höja mina värden lite ;-) Dock inte som min duktiga arbetskamrat som har en medelpuls som jag nog aldrig kommer upp i som max....

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 449 varav 45 % fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 121 (men jag är glad ändå ;-)
INOM REKOMMENDERAD ZON: 55 minuter och 29 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma.

När jag var klar och gick hem så sade jag lite försynt hejdå till tjejen i kassan (som för övrigt var den tösabit som introducerade mig häromveckan) för hon fick just telefon.
Då säger hon vänta lite till den som ringer och vänder sig till mig och säger...
– Vad duktig du har varit i dag!

Hon hade visserligen gått in och ut genom gymmet några gånger av olika anledningar men jag kunde ju aldrig drömma om att hon hade sett mig i aktion.
Sån't där gör mig glad!

Det kan man väl kalla en bra dag?!

Stegmätaren har nog inte hängt med riktigt i dag, i alla fall inte under språngmarchen på löpbandet för jag borde ha haft fler steg men skit samma - jag har i alla nått över dagsmålet!
17 239 riktiga steg och lägger jag då på den omräknade simturen från i morse, 2 400, så blir det totalt 19 639. Det går knappast att klaga på ;-)

Skrivet av Angela Müller den 16 oktober 2006 22:01

Kommentarer

Klart du är duktig! Det har jag ju själv kontrollerat ;) :). Det såg fint ut på nya gymmet, ska bli kul o provträna nästa gång jag kommer!
Ni måste få träffa Fröken Flaxa, hon är helt ljuvlig :) Tack för i helgen, supermysigt var det och matsäcken var kanon!!

Skrivet av: Anna + 20 tassar den17 oktober 2006 07:54

Jag undrar hur många tassar det får plats i en lägenhet. Det är nog dags för hus?

Skrivet av: David den17 oktober 2006 08:24

Anna> Tack, det var snällt sagt av dig ;-) Jag ser verkligen fram emot att få träffa Flaxa! Hur reagerar Boris? Försöker han fostra henne?

Skrivet av: Angela den17 oktober 2006 08:36

David> Det är inte utan att man undrar. Det kanske slutar med att vi får byta med varandra ;-)

Skrivet av: Angela den17 oktober 2006 08:49

Angela> Du får INTE flytta till Stockholm.

Skrivet av: David den17 oktober 2006 09:54

David> Tack David, jag vill ju helst inte det nu när du har lovat att du snart ska ta med E och komma på besök ;-)

Skrivet av: Angela den17 oktober 2006 10:49

Vilket trevlig gym du verkar ha börjat på! Kul när personalen uppmärksammar gästerna! Nu ska jag springa över till nästa blogg och kolla in ditt nya "barnbarn"! ;-)

Skrivet av: Bim den17 oktober 2006 15:25

Bim> Ja, gör det. Hon är en riktig liten Pärla ;-)

Skrivet av: Angela den17 oktober 2006 16:52

Hon var jättesöt!!! :-)

Skrivet av: Bim den17 oktober 2006 19:14

Bim> Visst är hon väl? Och Boris och Ila fostrar henne ;-)

Skrivet av: Angela den17 oktober 2006 21:21

Men tre hundar och två katter är väl nog nu, eller!? ;-)

Skrivet av: Bim den18 oktober 2006 15:53

Bim> Man kan ju alltid hoppas ;-) Men garantier skulle jag aldrig våga ge - det är ju hennes liv det här...

Skrivet av: Angela den18 oktober 2006 16:49

Ja, det verkar som om de "riktiga" barnbarnen dröjer hos båda dina döttrar.

Skrivet av: Bim den18 oktober 2006 17:12

Bim> Jodu, det lär nog dröja om det alls blir några?

Skrivet av: Angela den18 oktober 2006 21:50

Nej, så kan det ju faktiskt vara. Men för din skull så hoppas jag att det så småningom blir några.

Skrivet av: Bim den19 oktober 2006 15:53

Post a comment
Remember Me?