« Stormbyar | Huvudsidan | Vem kunde tro det? »

23 juni 2006

Inför

DET ÄR ETT RELATIVT ENKELT FIRANDE MED Midsommar om man jämför med andra traditionsenliga helger vad maten anbelangar. Dock krävs det ändå en den förberredelse…

Äggen kokas och skalas…

1_aggMS.jpg

Gubbarna ska rensas och potatisen ska skrubbas. Woffegubben står i disk-kokrummet och skrubbar…

2_gubbarrensas.jpg 2_potatiswoffe.jpg

Under tiden skär jag rödlöken och gör sallad…

3_rodlok.jpg 3_salladgors.jpg
jpg

Samt grädfilen samtidigt som Woffegubben anländer med potäterna…

4_graddfilen.jpg 4_woffeater.jpg

Äggen är klara och så även Woffes mat då han inte äter matjesill…

5_aggenklara.jpg 5_woffemat.jpg

Nu inväntar vi bara att långbordet ska dukas. Det är helt strålande väder och vinden har avtagit drastiskt.


Skrivet av Angela Müller den 23 juni 2006 17:08

Kommentarer

---> Angela: Mmm... vad gott det ser ut! :-)

Skrivet av: Bim den25 juni 2006 19:40

Bim> Det var gott, synd att man blir mätt så fort. Ostbrickan som jag hade planerat till nattamat blev inte rörd. Ingen orkade fast å andra sidan hoppade vi rätt tidigt i säng eftersom arbetslägret väntade med uppstigning 06.00 på midsomardagen. Så vi tänkte knapra på den lite nu i kväll.

Skrivet av: Angela den25 juni 2006 22:06

---> Angela: Ja, men det var väl bra! Då kom den ju till nytta i alla fall! ;-)

Skrivet av: Bim den25 juni 2006 22:43

Post a comment




Remember Me?