« Fjärde omgången | Huvudsidan | Och rätt som det regnade kom det en skur »

9 april 2006

Långt där inne

NÄR JAG RINGDE Steffanie I FREDAGS för att tacka för de fina blommorna och presenterna så berättade hon något som jag sedan tänkt mycket på. Jag vet egentligen hur jag ska beskriva tankarna men hon berättade i alla fall att det hade öppnats en blomsteraffär i deras hus. Där hade innan huserat en spelbutik och nu hade det stått tomt och öde länge.

- Det är så fint mamma så det kan du inte ana! Hela kvarteret lyser upp och kommer till liv...

Jag kommer inte ihåg om det var ordagrant så men jag påverkades meningen ända in i hjärteroten.
Barnen har vuxit upp med blommor i huset som en stor del av deras vardag. I bland har jag funderat på om dem påverkats av detta? På något sätt vill jag gärna tro det när jag nu hör Steffanie bli glad över att det öppnats en blomsteraffär.
I vintras, när vi besökte den Lilla så hör jag henne säga:

- Mamma jag skulle vilja ha en orchide, dom är så häftiga...

Jag vet inte varför detta kommer över mig nu, kanske för att jag själv alltid tyckt det är det viktigt med blommor i ett hem. Sedan har jag ju i dag pysslat med mina blommor i stort sett hela dagen, eller jag började förresten redan i går.
Nu har alla fått sig en rejäl dusch/rotblöta och allt damm på bladen är borta.
Sedan länge har jag gått över till att ha bara orchideer eftersom jag är en lat rackare. Dom behöver nämligen inte så mycket omvårdnad utan glädjer mig trots att jag inte lägger så mycket energi på dem. Lite vatten var tredje vecka och emellanåt en riktigt dusch. Det gör jag dock på sin höjd 3-4 gånger per år.

Jag har i dag också roat mig med att fota orchideblomman i detalj, en bild för varje orchide som för tillfälligt blommar. Jag har många som inte blommar just nu men dem får jag fota då det blir aktuellt...

1_arbetsrum1.jpg 1_arbetsrum2.jpg

2_arbetsrum3.jpg 2_sovrum1.jpg

3_sovrum2.jpg 3_sovrum3.jpg

4_gastrum1.jpg 4_gastrum2.jpg

5_allrum1.jpg 5_allrum2.jpg

6_kok1.jpg 6_kok2.jpg

7_kok3.jpg 7_vrum1.jpg

8_vrum2.jpg 8_vrum3.jpg

9_vrum4.jpg 9_vrum5.jpg

11_vrum7.jpg 11_vrum6.jpg

12_vrum8.jpg 12_vrum9.jpg

13_vrum10.jpg 13_vrum11.jpg

10_golv1.jpg 10_golv2.jpg

Skrivet av Angela Müller den 9 april 2006 13:39

Kommentarer

Vilka otroligt fina orkidéer! De är så perfekta! Men jag tog åt mig lite av det du skrev att det är viktigt med blommor i ett hem... Jag har inte en enda blomma... Bara plastblommor i alla fönster... Fast jag köper i och för sig nästan alltid snittblommor eller nån liten "engångsblomma" varje vecka. Vill gärna ha färska tulpaner i köket jämt. Just nu har jag snittade påskliljor i vas på köksbordet och så har jag påskliljor i kruka i köksfönstret. Det som jag däremot alltid har sagt är att ett hem utan BÖCKER är inget riktigt hem... *Kram*

Skrivet av: Bim den 9 april 2006 17:24

Åh va fint! Håller med - man BLIR GLAD av blommor. Grattiskram i efterskott förresten! - inte visste jag att det var dags nu - hur har du lyckats hålla det hemligt i veckan? Nåja jag har väl mest pratat om mitt antar jag ;-) ??
/ylvis

Skrivet av: ylvis den 9 april 2006 18:22

Åh vilka underbara orkidéer du har! Älskar också dom blommorna, men mina ser mest trötta ut just nu :(

Skrivet av: Ann-Louise den 9 april 2006 18:30

Bim> Ojdå, det var inte min mening att någon skulle ta åt sig. Det är jag som har den uppfattningen, fast å andra sidan håller jag med ang. böckerna också. Jodå, jag vet att du alltid har fina snittblommor och det är ju detsamma för dig som med mina orchideer. Woffe köper snittblommorna här i familjen. Förr kom han i stort sett varje vecka med en bukett numera blir det inte lika ofta fast desto mer uppskattat. *Kram*

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 18:56

Ylvis> Ånä, jag babblar allt på också men att fylla 53 är ingen höjdare så det är väl förklaringen ;-O Man smyger sig så gott det går...*Kram*

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 18:58

Oh vilka vackra orchideer (stavas det så?)!!
Jag skulle också vilja fylla hemmet med vackra färger och olika sorters blommor. Men pga allergi får vi vara utan.

Fast man kanske skulle köpa tavlor med blommor på? Så att man har det att titta på i alla fall..? hehe...

Såg du att jag skrev om att Ving släppt sina resor igår?

Kram Petra

Skrivet av: Petra den 9 april 2006 19:00

Ann-Louise> Ja, dom har ju sådana perioder och efter den här vintern är man inte förvånad. Dom kommer snart med sin blomsterprakt ska du se. Vissa av mina har blommat oavbrutet i över 3 år men dom står å andra sidan i söderfönster, där kan ju inte alla få plats. Jag har säkert ett tjugotal just nu som inte har några blommor men det är bara att tappert vänta ;-)

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 19:02

Petra> Har man allergi så kan man ju inte gärna utsätta sig för vackra blommor men precis som du säger kanske man kan njuta av annat. Jadå, jag såg ditt inlägg och jag blev så glad över att jag har så goda vänner här ute i cyberspacet som tänker på mig. På måndag har dom lovat höra av sig igen angående de hotell vi blev erbjudan men som jag ratade. Då blir det 3 veckor som vi tänkt men med avresa från Stockholm i stället. Vi får se! *Kram*

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 19:06

Blommor är viktiga. Jag saknar mina blommor i Stockholm... Hoppas dom överlever! *kram från Lund*

Skrivet av: steffanie den 9 april 2006 20:23

Steffanie> Ja, det får vi verkligen hoppas. Det ÄR viktigt med blommor och jag tycler det är så skönt att du säger det också.! *Megakramar till er bägge från oss bägge i Gråbo*

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 20:28

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GÖR INTE SÅ HÄR MOT MIG! Nu vill jag ha fler orkidéer! Fast jag har lite problem med att få katterna att låta bli den :( Ska fundera på någon smart lösning... kanske hängkrukor i gardinstången så att de inte kan komma åt dem? Den är så himla himla fin :)

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den 9 april 2006 21:00

Anna> Blommar den ännu? Klart du ska ha fler orchideer...

Skrivet av: Angela den 9 april 2006 21:08

Ja, just det! Hur har det gått med resan? Det var väl i dag de skulle höra av sig!? *Håller tummarna*

Skrivet av: Bim den10 april 2006 19:15

Bim> Och det gjorde dem inte! Men jag har fått bekräftelse via post så det blir så, avresa från Stockholm och för övrigt som vi ville.

Skrivet av: Angela den10 april 2006 21:23

Nu blir jag verkligen impad! Och avundsjuk. Jag är också blomfreak men har blivit lat på äldre dar. Förr hade jag mängder med välskötta krukväxter - mest gröna. Och jag har bara ägt 2 orchidéer, varav den ena dog rätt snart och den andra K A N S K E kommer igen.

Skrivet av: Bloggblad den10 april 2006 22:12

Bloggblad> Det är just av den anledningen jag har bara orchideer - att jag är lat. Förr hade jag också mängder med växter, både gröna och blommande. Men dem kunde man inte åka ifrån fyra veckor utan att huset mest påminde om ett likhus vid återkomst. Hemligheten med orchideerna är ljus och lite, jag menar verkligen lite, vatten. En matsked var tredje vecka och en rejäl genomvattning då och då. Tack för berömmet det suger jag i mig trots att jag inte har så stor del i att dom blommar så tacksamt ;-)

Skrivet av: Angela den10 april 2006 22:21

---> Angela: Jaha! Så allt är klart nu då? När åker ni? Och kommer hem? Och ni är nöjda med hotell och allt annat?

Skrivet av: Bim den11 april 2006 20:27

Bim> ja, vi har fått en trårumslägenhet på ett väl så lyxigt hotell. Lite dyrare så klart men nu orkar jag inte tjafsa längre. Lovar skriva om det i bloggen senare.

Skrivet av: Angela den11 april 2006 21:07

Jag läste om det i ditt senare inlägg! Grattis!

Skrivet av: Bim den12 april 2006 19:39

Bim> Tack, tack!

Skrivet av: Angela den12 april 2006 21:52

Vilka fina orkidéer! Trevlig blogg. Själv bor jag i Lerum. Flyttade hit i mars. Ha en trevlig helg!

Skrivet av: Junitjej den 4 juni 2006 10:17

Junitjej> Tack! Vad trevligt då är vi ju näst intill grannar ;-)

Skrivet av: Angela den 4 juni 2006 22:04

Post a comment
Remember Me?