« Våren hallå! Var är du? | Huvudsidan | Många hör av sig »

21 mars 2006

I have been running from the truth

NOW, WHEN I LAY ME DOWN TO SLEEP I SEEING THE WAY IT ALL SHOULD BE...

Men innan dess har jag varit på gymmet...ensam för Woffegubben skulle jobba över i kväll. Inte för att jag tror att han skulle följt med ändå eftersom han har problem med näsblod.

Jag har i alla fall försökt att till max trötta ut mig så att jag åtminstone kan få några timmars sömn. Det blev 30 minuter uppvärmning på löpband, 70 minuter styrka, 30 minuter på motionscykel och därefter 60 minuter löpband igen...

Dagens stegeri slutar på 21 818 men då är bara 14 918 "riktiga steg" resten är omräknat från simningen i morse och sedan motionscykeln nu ikväll.

En mamma ska aldrig vara ledssen eller deppig för hon ska egentligen bara finnas till. Jag är förfärligt ledssen för jag tror inte att jag är en bra mamma just nu...om jag nu någonsin varit det?!
Tanken slår mig faktiskt... För den äldsta har jag nog varit ganska sträng för att göra folk av henne och för att det fungerade. För den yngsta, som hade en stark vilja och inte var lika mycket diplomat blev det säkert lite annorlunda...
Som tur är tar jag fram de lyckliga stunderna när jag tänker tillbaka och anklagar enbart mig själv. Jag vet inte vad som satt mig i denna situation och varför jag över huvud taget är som jag är just nu,. Jag har inget att klaga över, faktiskt! Två välartade barn med en vilja av stål och gubbe som gör allt för att allt ska vara bra..(Yes I know Him Too Well) ja, jag vet inte och lär väl inte få några svar efter nattens tillrättaläggande heller.

Skrivet av Angela Müller den 21 mars 2006 21:31

Kommentarer

Angela, jag tror du har satt ribban lite högt. Du har jobbat för två personer i flera år samtidigt som du haft en familj. Du har gjort ett fantastiskt jobb professionellt och jag har märkt att du samtidigt orkat ägna massor av tankar och funderingar om dina nära och kära varje dag. Jag tror det du förväntar dig av dig själv är mycket mer än någon borde göra.
Alla föräldrar har ångest över att de inte är bäst i världen precis hela tiden. Det är en del av jobbet :)

Skrivet av: Christopher den21 mars 2006 22:50

Det klart att du har varit en bra mamma!!! Jag älskar dig göramycket - önskar du vore närmare så jag kunde ge dig en fet kram! *puss och kram*

Skrivet av: steffanie den21 mars 2006 23:19

Mammis, du är bästast av de bästa! Tack för i dag. Vet du vad jag gjorde när jag kom hem? Vet inte om man ska skratta eller gråta (jag väljer det förstnämnda) men jag tänkte att nu jävlar ska snön bort! Så jag fyllde massor av spänner med varmvatten och smälte bort så mycket det gick på uteplatsen... herre gud så dumt... fick knappt bort en miljontedel av all snö... men jag tänkte på Idas sommarvisa, någon måste ju sätta fart!

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den21 mars 2006 23:41

Detta eviga grubblande över livet och över dugligheten hos sig själv. Jag känner igen resonemanget och ofta så mår jag så dåligt när jag tänker på min roll som pappa.

Vilka fina ord dina barn skriver. *ryser*

*kramar om*

Skrivet av: Ordbankaren den22 mars 2006 12:06

Christopher> Kloka ord som jag givetvis försöker ta till mig. *Kram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 14:24

Steffanie> Jag skulle nog kramat ihäl dig så det kanske är tur att du inte är på kramavstånd ;-) *Cyberkram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 14:26

Anna> Dagens stora smil står du för ;-) Å andra sidan kunde det varit jag själv...med varmvattnet alltså. Vad är det man brukar säga...äpplet faller inte långt från päronet, nej så var det ju inte men i alla fall. *Kram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 14:27

Ordbankaren> Precis vad jag behövde nu - en kram! Ja, i bland ter sig livet tufft utan att man kan förklara varför och då börjar tankarna fara runt som oljade blixtar.

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 14:28

Ja, vad ska jag säga efter alla kloka och fina kommentarer här ovan... De har ju så rätt! Du är säkert en underbart bra Mamma! Och alla bra Mammor har ångest ibland över om vi gör rätt! Du verkar ha två underbara barn! Och det ska du delvis ta åt dig äran av! Och snart kommer våren! Och då blir vi gladare, både du och jag och alla andra! *Stor, varm, hård kram!*

Skrivet av: Bim den22 mars 2006 18:16

Skickar en ask med kramar att ta av när helst du behöver.
KRAM

Skrivet av: Lilla Mysan den22 mars 2006 20:34

Bim> Vi får hoppas att det blir som du spår - att våren kan läka såren. *Kram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 22:51

Lilla Mysan> Du kan tro att jag ska spara länge på kramarna - bara ta i nödfall! *Kram*

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 22:52

Nej, du ska ta en kram precis när du behöver dom. Dom tar aldrig slut - det är som den där serien "pojken med guldbyxorna". "Angela med kram-asken".

Skrivet av: Lilla Mysan den22 mars 2006 22:54

Lilla Mysan> Aha, då tar jag en genast ;-)

Skrivet av: Angela den22 mars 2006 23:09

Tittar bara in och ger dig en kram i dag också.

Skrivet av: Bim den23 mars 2006 20:05

det verkar som att samtidigt som man föder ett barn så föder man även ett dåligt samvete.jag tror att man aldrig är en tillräckligt bra förälder för sig själv, men huvudsaken är väl att man är det till sina barn.
det finns alltid tusen saker man skulle kunna gjort bättre.
men tänk också så mycket man skulle kunna gjort sämre!

Skrivet av: jonna den25 mars 2006 19:49

Jonna> Så sant så sant! När jag var barnlös visste jag inte vad dåligt samvete var ;-) Ska tänka på dina kloka ord!

Skrivet av: Angela den25 mars 2006 20:26

Alltså hur gör du? Jag har lyckats med runt 8000 steg i dag, vet inte hur jag ska göra för att hinna med fler. har du något tips? gillar din sida förresten!
Tack å hej!!

Skrivet av: Jenny den27 mars 2006 20:42

Jenny> Ja, det var en fråga?! Men, sedan jag skaffade stegräknaren har jag inte åkt hiss (alltså sedan maj -05) på jobbet. Jag går efter jobbet en bit, oftast mellan 5-7 km, innan min make som slutar något senare hinner i kapp med bilen. Däremellan funderar jag alltid om jag kan gå istället för att åka bil. Ja, vad mer kan jag tipsa om. Tack för att du hörde av dig och framförallt för berömmet! Jag kan mycket väl tänka mig att samköra dina steg mot mina om intresse finnes ;-) Även jag skulle behöva lite inspiration...

Skrivet av: Angela den27 mars 2006 21:07

Post a comment
Remember Me?