« Ingen lust | Huvudsidan | Keep It Up »

16 mars 2006

Av någon anledning

KOM JAG INTE IVÄG FRÅN JOBBET förrän efter 18. Inte så mycket på grund av att jag hade arbete som måste göras eller något sent möte utan snarare för att det var en trevlig stämning. Det var liksom svårt att släppa taget. Vilket i och för sig är trevligt, och det var länge sedan jag kände så, men det innebar samtidigt att jag inte kunde promenera lika länge innan Woffe hann i kapp. Men jag ska väl inte klaga så länge jag håller 10 000-målet på stegräknaren. I dag blev det rent av 13 961 steg. Riktiga sådana ;-) Jag hann i alla fall gå i en timma innan jag satte mig i bilen för vidare transport hemöver.

Jag har noterat i flertalet bloggar i dag att våren är på G. Jag vet inte jag men kanske är det så på vissa platser här i landet. Lyckliga är i alla fall de som kan förnimma en känsla av vår!

För egen del har jag mest varit engagerad i december 2006 i dag...? Anledningen till det är att jag fick bekräftelse på vår reserverade resa som skulle gå av stapeln den 17/12 -06 med avresa från Landvetter till Natal och sedan omedelbart vidare till Rio de Janeiro och veckan därpå åter till Natal, Ponta Negra i veckorna två.
Bekräftelsen, som modernt och bra, kom via mail visade att vi skulle avresa 13/12 -06 från Arlanda. Och att tyvärr hade det hotell vi önskat i Natal utgått!??!!

Jag ringde givetvis genast och undrade om alla fåren verkligen kommit hem så strax därefter kom en ny bekräftelse. Det vara bara det att det hotellet vi blev erbjudna...ja, jag är alltså inte kinkig eller fin i kanten på något vis men här gick gränsen. Därtill ska man betala stora delar av denna resa den 24/3.
Jag hänvisade min telefon som berättade att jag var tillfälligt ute och gick sonika ner till resebyrån och undrade vad dom pysslade med. Svaret blev att det var den personal som hanterade förhandbokningarna som skötte detta och att dom inte kunde göra ett jota åt saken för att resorna är ännu inte släppta.
Döm om min förvåning när man vill ha en stor summa pengar inbetald men inte har släppt resorna. Jag lyckades förhandla med butikspersonlen så mycket att vi skulle få tre dagars respit med betalningen som då skulle vara 27/3. Enligt damen jag pratade med skulle resorna släppas den 24/3 och då var vi välkomna in i butiken för att diskutera hotellet.
Men hallå!

Nåväl, vad hade jag att välja på? Jag traskade tillbaka till jobbet, åt lunch och gick därpå tillbaka till gruvan och ser att jag fått en ny bokningsbekräftelse via mail. Man har nu bytt hotell till ett bra mycket bättre, visserligen även ett annat pris, men nu känns det åter som att jag kan längta till december ;-)

När jag gick från resebyrån (innan jaq gick tillbaka till jobbet) tog jag för säkerhet skull en sväng via Fritidsresor (som vi alltid rest med innan men som slutat ta emot förhandsbokningar) och undrade... Men NEJ det gick fortfarande inte att boka en resa för december för dom resorna är inte släppta. Det var bara ett desperat försök som inte funkade. Vi hade ju helst rest med Fritidsresor men vågar inte chansa på att få en resa då man inte kan förhandsboka.

Men nu har vi kollat in hotellet (det andra något bättre) på webben och vi är överens om att vi inte tar någon risk utan väljer det.
Det är ett lägenhetshotell som trots allt har fyra stjärnor så...

Jo, jag inser att detta är ett välfärdsprobem men ändå. De 50 tusenlappar som resan kostar ska i alla fall sparas ihop och det hade kanske inte varit möjligt om man inte kunde räkna in sig bland välfärden ;-)

Skrivet av Angela Müller den 16 mars 2006 21:41

Kommentarer

Åker ni från Arlanda då?

Skrivet av: Anna, Boris, Kif, Tyler o Ila den16 mars 2006 22:39

Kul, men vad är det på bilden på balkongen? Ett badkar? Och angående våren så är det bara ett elakt rykte, senast jag var ute blev skorna fulla med snö.

Skrivet av: Christopher den16 mars 2006 22:43

Men herrejestanes! Det var verkligen ett fint ställe! Men pungar man ut med 50 lax så ska ni få filé för det oxå! ;)
Så, ni kunde boka charter, men inte biljetterna? Eller, vadå, fattar inte... om ni nångång ska åka till asien har jag en kompis på en resebyrå som specialiserar sig dit. Hon kan allt och nog fixa bättre än ving... ;)

Skrivet av: holy g-spot den17 mars 2006 00:24

Anna> Nej, nu har dom äntligen fattat att vi ska åka från Landvetter och den 17/12 inte den 13/12...

Skrivet av: Angela den17 mars 2006 07:56

Cristopher> Jag vet faktiskt inte men du får ju titta på dom andra bilderna. Klicka på länken fler bilder så kan du se lite mer...
Skorna fulla med snö, jo det lär nog dröja. Förhoppningsvis är snön borta lagom till skolorna börjar i augusti!

Skrivet av: Angela den17 mars 2006 07:59

g-spot> Njae, du får ju inte glömma att de 50 laxarna faktiskt innehåller en vecka i Rio oxå... Så det vet tusan om det blir någon filé men däremot kilometervis med strand, sockrörsbrännvinsdrinkar och annat ;-)

Skrivet av: Angela den17 mars 2006 08:05

OK. Jag har ju inte riktigt lärt mig sådana här nymodigheter som Internet än, men nu ser jag. Nice!

Skrivet av: Christopher den17 mars 2006 09:42

Cristopher> Don't worry... internet är nog bara en fluga som snart går över ;-)

Skrivet av: Angela den17 mars 2006 14:09

Åhh,,, vad härligt!!!

Skrivet av: Bim den18 mars 2006 00:35

bim> Det är nog enda sättet för att kunnna längta till december ;-O

Skrivet av: Angela den18 mars 2006 08:21

Ja, jag hoppas att det blir så för oss också! :-)

Skrivet av: Bim den18 mars 2006 13:50

Bim> Klart det blir - OM jag känner dig rätt ;-)

Skrivet av: Angela den18 mars 2006 17:03

Ja, men man vet ju ändå aldrig...

Skrivet av: Bim den19 mars 2006 19:30

Bim> Jodå och därmed Basta!

Skrivet av: Angela den19 mars 2006 22:07

;-)

Skrivet av: Bim den20 mars 2006 18:43

Post a comment
Remember Me?