« Dubbelt så lång tid | Huvudsidan | Ingen promenad »

8 februari 2006

Lite omväxling

I SIMHALLEN I MORSE TOG JAG INTE ETT ENDA SIMTAG...istället hyrde jag mig en väst och gick i vattnet (alltså inte PÅ - nä, sådana färdigheter har jag inte)! Det är faktiskt mycket jobbigare än att simma och man får upp flåset rejält. Det är till och med så att jag har lite träningsvärk nu så här i kvällningen ;-)
500 meter gick jag och det tog mig 40 minuter. Det var roligt med lite omväxling för det blir himla tradigt att simma fram och åter dag ut och dag in. Tror jag ska försöka gå med väst 2 av veckans 5 dagar ett tag framöver.

En bra dag på jobbet och när den var slut tog jag mig i kragen och gick i väg trots att det regnade en aning. Det var en enorm skillnad på gångvägarna i dag. Det var visserligen fläckvis med is men till skillnad från i går då det var fläckvis gångbart.

Jag hann till Torpaskolan och lite till innan Woffegubben hann i kapp. Vi svängde in vid Blomsterlandet för att köpa en tulpanbukett till vår goda granne som så snällt ställde upp i dag och låste upp för altandörrsfixaren. Han var här och bytte låset på den nya altandörren för den gick inte att öppna om man inte tog en skiftnyckel till hjälp för att vrida om nyckeln. Naturligtvis ringde altankillen mitt på dagen och sade att han var på väg...Hallå, tror folk att man går hemma och väntar?! Eftersom det inte bara är att sticka iväg så mitt på dagen från jobbet så hjälpte vår goda granne oss alltså att gå ner till vårt hus och släppa in honom. Dessutom fyller hon år i morgon så det fick bli en rejäl tulpankvast i dag ;-)

Vi blev förstås bjudna på fika, som alltid, med god hemmabakad rulltårta och lite trevligt umgänge därtill. Som vanligt kom vi på att det var alldeles för länge sedan vi sågs och hade förstås massor att orda om. Det är helt och hållet den förbaskade vinterns fel för om sommaren har vi så mycket gemensamt med trädgårdarna så då det blir det tätare besök. Ännu en anledning att radera bort vinterhalvåret ur kalendern!

Jo, det var så sant...dagens stegeri blev 17 029.

Skrivet av Angela Müller den 8 februari 2006 21:06

Kommentarer

Hur funkar det med simvästen egentligen? Går du på botten? Eller liksom "i luften" i vattnet? Hur gör du med armarna? Berätta mera!

Skrivet av: Bim den 9 februari 2006 18:20

Bim> Nej, man går så att säga i "luften" (fötterna når inte botten) och armarna används precis som när man joggar. Det är "skittufft" och man får rejält flås. Bra inför vårens kommande löpträning. Har tanken att springa Lundamilen i början på maj om den inte kolliderar med Vättlefjällsvandringen. Men det kräver ju att jag verkligen kommer i gång och springer...?!

Skrivet av: Angela den 9 februari 2006 21:57

Okej! Tack för förklaringen! Låter häftigt och jobbigt! Du är så duktigt du!

Skrivet av: Bim den11 februari 2006 14:59

Bim> Tack för komplimangen men den är jag nog inte värd...anledningen till att jag "västar" då och då är att det blir så himla tradigt att simma ;-)

Skrivet av: Angela den11 februari 2006 16:10

Post a comment




Remember Me?