« Hora | Huvudsidan | Feber »

13 november 2005

Tårta till en blivande 24-åring

MAN TAGER MANDEL och mal den fint. Skiljer ett antal äggvitor från gulorna (som inte ska användas) samt lite socker...

1_ingridienser.jpg

Äggvitorna vispas mycket hårt och sedan tillsätter sockret forsatt vispande och till sist den malda mandeln...

2_vispaagg.jpg

Och därpå ner med smeten i en väl smord och bröad form (med löstagbar kant)...

3_form.jpg

Undet tiden kakan gräddas förberedar man kolasåsen med följande ingridienser...

4_kolasas.jpg

Som sedan kokas l ä n g e. Så länge så att det bildas spår i när man drar sleven över kolasåsen...

5_kokalange.jpg

När både kaka och sås är klara ställs det för att kallna. Jag brukar ställa ut det på altanen. Under tiden är man effektiv och fixar middag när man ändå är nära spisen ;-) Och när kaka och sås svalnat ska såsen bredas över kakan...

6_nastanklar.jpg

Nu är det bara att vänta tills det är iskallt och sedan vispar man grädde h å r t som man sedan täcker över kolalagret. Och, jag kan garantera att det är en himmelsk tårta!

Skrivet av Angela Müller den 13 november 2005 19:24

Kommentarer

Åhhhh..... vad smarrigt det verkar!

Skrivet av: Bim den13 november 2005 19:45

Bim> Den ÄR supersmarrig och inte en enda kalori i ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den13 november 2005 19:47

Oj vad läskad man blir när man ser bilderna!!!!!!! Mumsssssssssss!!!

Skrivet av: anna den13 november 2005 21:08

Anna> Du skvallrar väl inte för födelsedagsbarnet ;-)

Skrivet av: Angela den13 november 2005 22:00

Post a comment




Remember Me?