« Kortkort | Huvudsidan | Morsor alltså »

5 oktober 2005

Genom ett tågfönster

PÅ X-2000 416 VAGN 4 PLATS 22 med avgång 16.12 från Göteborgs central steg jag på och hade inte en aning om att jag skulle få uppleva en riktigt färsprakande resa. Solen lyste så ljuvligt , på min högra flank ända till Örebro, att det nästan gjorde ont i bröstet. Där, i Örebro, var klockan 18.10 och solen började skyndsamt dra sig tillbaka. Där stod också en kvinna på en balkong och rökte, förmodligen fångade hon samtidigt det sista av denna ljuvliga dag
Det var så vackert att jag inte ens kunde läsa den medhavda boken, Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. Och detta trots att boken egentligen inte går att lägga ifrån sig.

Att träd kan bli så vackra på hösten! Frågan är om inte Lönnen vinner färgtävlingen? På en stubbåker, gul som solen, såg jag inte mindre är fyra rådjur. Två av dem alldeles intill järnvägsspåret och bägge lyfte blicken mot tåget och såg ut som om vi var försenade eller något. De andra två lyfte i sprittande språng i väg mot någonstans.
Jag såg flera spegelblanka sjöar och flyttfåglar som formerade sig för sin resa mot sydligare trakter.

Det är för jäkligt att man inte kan gilla hösten!

Skrivet av Angela Müller den 5 oktober 2005 22:11

Kommentarer

Välkommen hit :D

Skrivet av: anna den 5 oktober 2005 22:13

Anna> Hade det inte varit för Pendeln så hade jag kanske sprungit ner dörrarna (tack Gode Gud för Pendeln tänker du säkert nu)!

Skrivet av: Angela den 5 oktober 2005 22:29

Post a comment
Remember Me?