« Byta arbetsplats... | Huvudsidan | Sorgligt »

23 juli 2005

I bland undrar man

VAD TOG 40-ÅRSKRISEN VÄGEN? Tror minsann jag ska skaffa mig en motorcykel...Det har jag hört att man gör när man hamnar där. Att jag sedan passerat den för 12 år sedan kan väl inte spela någon roll? Eller?

Att olja panelbrädor verkar vara som att slänga pärlor till svinen Nog måste det väl finnas vettigare saker att ägna livet åt?

1_olja.jpg

- Ja, svarar Woffegubben, man kan bo i en lägenhet.
- Jaha, ja då var det inget, svarar jag...

Redan efter tre inoljade brädor (första omgången vill säga, det krävs två) anade Woffe att jag skulle svimma så han smög in och ordnade lite fika...

2_fika.jpg

Som bestod av kaffe samt "gubbar" med vanilj- och jordgubbsglass...

3_gubbar.jpg

Efter avtalsenlig rast fortsatte vi. Woffegubben snedsågar alla plankor i nederkant. Det är viktigt, fick jag förklarat, men jag har redan förträngt varför...

4_snedsagad.jpg

11 inoljade brädor (på bägge sidor), tre maskiner tvätt som hängts ut på torkvindan och plockats in igen samt två avsvabbade toaletter senare... Blev det lite middag bestående av ungsgratinerad kassler, i två versioner - en av kyckling och en "riktig", med annanas och ost samt kokta nypotäter och olivsås och förstås lite sallad.

5_middag.jpg

Vi gjorde en deal. Det är alltid jag som lagar mat och alltid Woffe som röjer efter maten, men i dag gjorde vi en deal. Han fortsatte att olja brädor och jag tog hand om köket... Min rygg sade mig att det var ett bra beslut ;-) om än tråkigt!

6_deal.jpg

Skrivet av Angela Müller den 23 juli 2005 20:34

Kommentarer

Har ni inte flis så någon annan kunnat göra det jobbiga? Jag får ont både här och där genom att bara läsa och se på bilderna...

Skrivet av: Jerry den23 juli 2005 21:41

Usch. Nu blev jag sugen på jordgubbar. Som jag inte tål. Bäst jag går och lägger mig igen så jag inte får sömnbrist.

Skrivet av: Jontas den23 juli 2005 22:30

Hej Angela! Det är så härligt att se dina bildkollage! Det är dessa vardagsbilder som är absolut roligast att se! Jag måste börja att göra så i min blogg också! Ha en fortsatt trevlig helg! *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie den23 juli 2005 23:17

Olivsås!? Det lät intressant! Berätta!

Skrivet av: Britt-Marie den23 juli 2005 23:19

tjena! kul o se foton! vad är det på middagsbordet förutom potatis, ser gott ut? kram anna

Skrivet av: anna den24 juli 2005 01:09

Jerry> Nädu, bara materialet till bägge gavlarna kommer att kosta över 10 000 riksdaler så här blir det till att slita själva...*Kram*

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 08:09

Jontas> Sömnbrist!? Efter din "sovmorgon" kommer du nog inte att kunna sova på länge ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 08:10

Britt-Marie x 2> Roligt att du säger så...ibland undrar jag om någon annan än jag själv verkligen tycker det är kul med alla mina foton. Olivsås...hmm där rök mitt goda rykte om att vara en god husmor... Det är pulversås. En sauce mix som heter Olive & Sun Driwed Tomato från Santa Maria. Rör ut i 3 dl gräddfil och serveras kall. *Kram*

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 08:15

Anna> Nu börjar du bli som din pappa...läser selektivt ;-) Det står ju i texten att det är kassler i två omgångar, en av kyckling och en "riktig", med annanas och ost på som är gratinerat i ugnen. Sedan är deet vanlig sallad och olivsåsen...Eller menar du något annat? *Kram*

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 08:18

Angela! Jag är säker på att det inte är bara jag som gillar dina vardags-fotografier! Det är ju alltid det som är roligast att se! Och inte de typiska släktmiddagarna och turistfotografierna! --- Okej! Då vet jag vilken sås du menar! Den ska jag absolut testa! Själv är jag en dålig husmor som nästan alltid gör pulversåser! Ha en trevlig söndag med dina brädor! Jag ser fram emot fler bilder till kvällen! *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie den24 juli 2005 08:44

Britt-Marie> Phew! Det var skönt att höra - då är vi åtminstoner två ;-)

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 08:46

Damn! Såg det när jag hade skickat kommentaren... jag fastnade så på bilden, jag tyckte det såg ut som en maträtt jag åt för många många år sedan, några slags pastakuddar som var gudomligt goda... :) Fressten, jag skrattade jättemycket åt din kommentar i min gästbok... tops!!! :-D

Skrivet av: anna den24 juli 2005 13:45

Anna> Det var väl en passande beskrivning på hur han såg ut då ;-)

Skrivet av: Angela den24 juli 2005 13:56

Post a comment
Remember Me?