« Tyskland here we come | Huvudsidan | Smått och gott 10 juli 2005 »

13 juli 2005

Goldene Hochzeit 9 juli 2005

DEN STORA DAGEN börjar med att man går till kyrkan och prästen håller en högtidsgudstjänst för det brudparet som nu firar sin 50:e bröllopsdag. Kyrkklockorna ringde och det blev otroligt högtidligt.

Så här fint var bilen dekorerad som brudparet kom till kyrkan med…

1_bilfram.jpg 1_bibak.jpg

Efter akten fångade jag de kära tu på trappan…

2_brudpar.jpg

Efter akten tog sig alla gästerna från kyrkan och hem till brudparets trädgård och en strid ström av gratulanter anlände under ett par timmars tid…

stridstrom.jpg

Vädret visade sina allra bästa sidor men det vet man ju aldrig i förväg så baksidan på huset var arrangerad för eventuellt regn. Nu kom tälten dock till stor nytta som skydd för solen – annars hade vi nog försmäktat allihop i den värmen.

Horst och Inge har tre döttrar, massor av barnbarn och svärsöner förstås. Två av dem agerar som kockar…

3_kockar.jpg

Och dom gjorde ett bra jobb, det kan alla intyga. God mat, gott att dricka, trevlig servering, strålande sol, mängder och åter mängder av trevliga människor – ja, vad mer kan man önska?

Det fanns mat för alla och lite till. Svärsonen grillar så svetten lackar (stackars han i den värmen), sallader, grönsaker, kyckling- och köttgrytor ja, det blir nog lättare att räkna upp det som inte fanns med på denna meny…

4_mat.jpg 4_salladmed.jpg

Döttrarna, Elke, Petra och Birgit, har verkligen gjort denna dagen oförglömlig för sina föräldrar och för oss andra också för den delen…

5_dottrar.jpg

Brudparet får givetvis en alldeles särskild tårta…

6_guldtarta.jpg

Festen var både trevlig och lång. Vi åkte inte hem för sena kvällen och med tanke på att det började klockan 11.00 i kyrkan så blev det en lång dag för oss alla. Kan tro att brudparet sov gott efter denna dag och kväll och det gjorde vi med ;-)

Wolgang bar ju som sagt deras slöja vid giftemålet för femtio år sedan och jag vet att dom uppskattade att vi kunde komma med och fira deras stora dag.
Det var en stor upplevelse för oss också!

Skrivet av Angela Müller den 13 juli 2005 11:01

Kommentarer

Post a comment




Remember Me?