« Sur som ättika ;-( | Huvudsidan | Just nu »

24 maj 2005

En bra start :-)

GISSA VAD SOM MÖTTE MIG, när jag kom ångandes från Valhalla, på mitt skrivbord?

maskbrist.jpg

Inte illa va? Tänk om varje dag kunde starta så ;-) På kortet står det följande:

kort.jpg

Det hela tarvar nog en liten förklaring...jag brukar alltid, för allt och alla, klaga över min maltbrist men Ylva sade fel vid ett tillfälle och refererade till min MÄSKBRIST ;-)
Herregud, vilken kompis jag har va?

Dagens innehåll är bland annat en promenad till och från Ullevi där vi hade en utfrågning av våra ledare och ägare som jag inte ska orda så mycket om men där tillbringade jag förmiddagen.

När eftermiddagen närmade sig såg jag genom vår ljusgård att det började mörkna till (solen lös ända fram till strax före 16.00) och undrade givetvis om vädrets makter skulle stoppa mina joggingplaner även i dag?!
Jag hade alltså planerat att jogga hem sista biten i dag så jag trotsade mörkret och klädde om till lämplig klädsel.

På E20, på väg hem, började jag vakla. Det regnade visserligen inte där men jag undrade i mitt stilla sinne om jag verkligen skulle testa milen i dag? Nej, jag bestämde mig för "sjuochenhalvan".
Döm om min förvåning då jag sprungit bara några minuter och blev tvungen att stoppa till och gå! Det gjorde så förbaskat ont i smalbenen och höfterna (ja i alla fall där höfter normalt finns) så jag trodde jag skulle smälla av. Vad tusan är det nu då?
Nytt försök efter någon minut gåendes.
Lika illa nu!
Varför funkar det inte i dag?! Denna sträcka har joggat många gånger innan och vilken himla tur att jag inte tog milen!! Jag som var så irriterade i går över att det regnade så mina planer på att jogga 1 mil hem från gymet grusades! Bhhaa, jag hade ju ändå inte klarat det!

Kan det vara sviter från fredagens promenad på 1,7 mil? - knappast.
Kan det bero på trädgårdsarbetet i söndags? - nä, det är tveksamt.
Kan det bero på att jag körde just benen ganska hårt på gymet i går? - ingen aning faktiskt men det känns tungt!

Jag gick hela "sjuochenhalvan"!
Nu kan jag lugnt konstatera att jag med all säkerhet och lika säkert som amen i kyrkan att jag inte kommer att klara Tjejmilen i Stockholm - fasen vad irriterad jag blir!

När jag kom hem blev jag tvungen att klä om och gå ut i trädgården för att sortera mina tankar samt rensa lite ogräs!
Som tur är glädjer trädgården mig med något varje dag.

Här blommar vårt äppelträd och den första tidiga klematisen.

blomappel.jpg blomklem.jpg

Vårginsten är på gång och kommer snart att explodera i gult.

ginstblom.jpg

Likaså blommar Rosenkvitten som jag faktiskt flyttade i höstas och inte hade några större förhoppningar att den skulle blomma redan i år. Ibland blir det lite "grinigt" när man flyttar växter som stått länge på samma ställe.

kvittenblom.jpg

Det är inte svårt att förstå att nedanstående buske heter Pärlbuske ;-)

parl.jpg parl_1.jpg

Ovh här har jag underbara lökväxter som blommar troget varje år - tyvärr har jag glömt deras namn men fina är dom!

blablom.jpg


Nu då till dagens steg. Jag nollställden när jag åkte från jobbet för att mäta joggningturen som i själva verket bara blev gång. Sedan nollställde jag när jag kom hem och gick ut i trädgården för att rensa lite ogräs och njuta. I alla fall blev det i dag 21866 och därav är 8286 från dagen samt 2304 omräknade från simningen i morse och "sjuochenhalvan" gav 9726 och till sist 1550 då från kvällens trädgårsarbete.

Skrivet av Angela Müller den 24 maj 2005 19:45

Kommentarer

klart det blir tjejmilen :) det är ju långt tills dess och med din envishet och med bra träning kommer det gå galant! :)

Skrivet av: anna den24 maj 2005 22:35

Anna> Du e snäll du som tror att det ska gå. Men jag tvivlar och undrar om inte gamla kärringar som jag borde sitta hemma och virka istället för att ranta runt som en annan 20-åring ;-)

Skrivet av: Angela den25 maj 2005 08:15

Jag betvivlar att virkning går att omvandla till steg i stegräknaren, så det är bara att ge sig ut och vandra! Jag har blivit så inspirerad av ditt stegeri att jag funderar på att köpa en stegräknare jag också.... och det handlar inte om snällhet, jag vet ju att du är världens envisaste och att springa Tjejmilen kommer du göra utan några problem alls! :)

Skrivet av: anna den25 maj 2005 09:19

Anna> Shit..går det inte att räkna om till steg! Tusan oxå då måste jag ju ranta runt i alla fall ;-( *Kram*

Skrivet av: Angela den25 maj 2005 10:44

Tror du inte att stavgång, trädgårdsarbete och styrketräning TILLSAMMANS kan ha orsakat det onda i smalben och höfter? Jag hade överhuvudtaget inte stått på benen om jag stavgångat trädgårdsarbete och styrketränat!
Kram

Skrivet av: Lilla Mysan den25 maj 2005 11:10

Lilla Mysan> Det ligger förmodligen något i det du säger men jag vägrar ju envist att inse det...men du är ju både läst och klok så jag får väl ta till mig detta och vila några dagar. I kväll blir det inte många steg, eventuellt ett och annat snedsteg, för då blir det några pilsner med jobbpolare ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den25 maj 2005 11:14

Snedsteg är också steg. Tycker jag! :-D
Ha så kul ikväll - själv ska jag tentaplugga epidemiologi. *urk*
Kram

Skrivet av: Lilla Mysan den25 maj 2005 13:27

Lilla Mysan> Har du någon bra omräkningstabell hur man räknar om snedsteg till raksteg ;-) *Kram*

Skrivet av: Angela den25 maj 2005 14:09

Post a comment




Remember Me?