« Du gör rörelsen för snabbt! | Huvudsidan | Söndagsfrågan »

19 mars 2005

Utskälld

SOM SAGT...jag gav mig ut för en cykeltur i, som jag såg inifrån, en strålande sol. Jag fick, efter bara några hundra meter, vända hem för att klä på mig mer kläder. Det var för kallt med bara huvluva, täckväst och brallor samt fingervantar och grova skor.

Det blev till att rota fram Haglöfsunderstället med långkalsingar och långärmad undertröja. Sedan bestämde jag mig för min vindtäta tröja under västen och ett par tumvantar i skinn och en kapsyl på hövvet. Så i väg igen.
Den klädseln gjorde mig stundom lite för varm men det var bättre än att frysa.

Jag gav mig av bort mot Lerum, grannbyn, för att inhandla lite picknick. Jag hade ju som vanligt inte ätit frukost och förresten inte gjort något annat heller eftersom jag blir så ivrig att få komma i väg. När jag väl har bestämt mig för att göra något så blir det som det blir. Så sängarna var obäddade och inte ens tvättmaskinen blev startad när jag gav mig av.
När jag passerade min kompis Eurasiern så skällde han ut mig som vanligt och tack vare att han skallade så kom granngårdens två små cockerspaniels på samma tanke. Snacka om att bli uppmärksammad!
Ändå sade jag till honom men det är ju bara jag! Då såg han ut som han tänkte men hallå, vad begär du egentligen? Du har ju inte varit här sedan jesus gick i kortbyxor och ändå tror du att jag ska känna igen dig!? Nåja, vi får väl hoppas att det kan bli ändrig på det nu då och att jag kan "komma förbi" lite oftare.

Varje dag när vi åker till jobbet på E20:an så passerar vi ett ställe i Lerum där det finns en bro över motorvägen. Den har jag varit nyfiken på länge och sagt flera gånger till Woffegubben (som jobbar i dag så han fick inte följa med) att vi måste ta oss hit någon gång med cyklarna och ta oss över till andra sidan.
Ja, det var alltså mitt mål i dag. Stannade till vid ICA-affären och köpte med mig en vitlökbaguett och några nygrillade kycklingklubbor samt en dricka.

Fortsatte sedan min cykeltur mot, för mig, otrampade marker.

Bro.jpg

Här har jag fotat bron som går över E20 med vy mot Lerum.

Jag hamnade mitt i en liten Bullerby när jag kom över bron. Ett jättemysigt ställe!
Jag cyklade kring där lite och sedan tog jag mig ner mot Aspen där jag stannade till och hade picknick i min ensamhet. Vi måste göra detta tillsammans någon gång och kanske cykla åt andra hållet, dvs mot stan, när man kommer in i "Bullerbyn".
När jag picknickade ringde mobilen och det var Lilla Monsterbarnet som undrade om jag kunde ringa henne. Jo, det känner man ju igen ;-)
Hon är i Sundsvall denna helg på kurs i grafisk design och hade nu äntligen kommit på vad hon önskade sig i födelsedagspresent (hon fyller snart 25 den lilla!).
- Jasså, svarade jag vad kan det vara?
- Ett simkort till Boris .
- Men herregud, är det inte du som fyller år ;-?
- Jo, men det har jag aldrig råd att köpa själv och han skulle må så bra om han fick gå och simma och sedan får han massage efter simningen. Du får tänka på att han börjar bli gammal och stel (6 år).

Dessa ungar! Jag trodde ju att hon skulle önska sig något för egen del... Men hon är ju en Matte på stort allvar och älskar sina små Puslingar så vad kan jag väl säga om det.

Nåja, tillbaka till cykelturen som efter picknick och samtal gick mot hemmet igen. Det var lite kallt om fötterna men annars fick jag faktiskt knäppa upp västen och slita av mig mössan. Ett par veckor till och det kommer att bli perfekt väderlek att cykla i!
Dagens tur blev 2,8 mil och jag var ute i 3 1/2 timma varav effektiv cykeltid blev 2 timmar och 22 minuter. Fick inte upp någon vidare puls men på vägen hem går det svagt uppför och med lite motvind så lyckades jag i alla fall hålla en puls över 115 i 36 minuter.

Nä, nu får jag nog sätta i gång och bädda och tvätta några maskiner. Snart är dagen till ända och Woffegubben kommer från jobbet.

Skrivet av Angela Müller den 19 mars 2005 15:58

Kommentarer

Vad härligt det ser ut med barmark! Vi har massor med snö kvar.

Skrivet av: Jerry den19 mars 2005 20:07

Jerry> Ja, jag blir som en kalv på grönbete - vill bara ut ut och ut. Men det var som sagt ganska kallt så nu hoppas jag på lite värme också. Hoppas "er" snö försviner snart för det är banne mig minst sagt deprimerande när man väl börjat vänta på våren och den aldrig kommer. *Kram*

Skrivet av: Angela den20 mars 2005 09:43

Post a comment
Remember Me?