« Nästan färdig | Huvudsidan | Packad »

10 december 2004

En viss skillnad

ATT UTGÅ HEMIFRÅN till gymet kändes lite ovanligt. Normalt sticker jag alltid dit efter jobbet. Men i dag när jag var ledig så skulle jag alltså ta mig med buss hemifrån till Lerum för att komma dit. Först så drog jag på saken hela dagen och ända in i det sista så det slutade med att jag fick springa till bussen...

Väl där måste jag erkänna att jag hade lite mer energi än vad jag brukar ha. Inte för att jag har något särskilt ansträngande arbete, åtminstone inte fysiskt, jag sitter mest på mitt stora arsle dagarna i ända - numera är bäst att tillägga.

Nåja, jag körde en timma styrka och sedan en timma motion vilket blev 30 minuter på trappmaskinen och 30 minuter på löpbandet. Jag hade bestämt med Woffegubben så han var gullig och hämtade mig efter avslutad träning.

Dagen har annars ägnats åt att plocka fram sommarkläder, tvätta och konstatera att de, av mina, skjorts jag strök för några veckor sedan, nu kan läggas in i skåpet igen eftersom dom är stora som hus :-) I och för sig glädjande men nu får jag leta upp några mindre och börja om med strykningen.

För övrigt måste jag säga att det här med att vara hemma på dagen känns otroligt skönt. I och för sig gör det väl det när man själv kan välja när man vill vara hemma en dag. Jag känner mig mycket harmonisk och är övertygad om efter dessa två dagar plus helgen ska jag nog vara klar med all packning. Åtminstone det som kan förberedas.

Jag var nere en sväng på vårt torg i dag. Jag skulle klippa mig och det gjorde jag också. Det var julmarknad - något som jag aldrig vetat om innan. I morgon fortsätter det med marknad och Lerums Lucia kommer. Riktig bykänsla som man för det mesta missar bara för att man jobbar på annan "ort" och inte är hemma förrän alla eventuella aktiviteter är slut. Jag var inne i speceriaffären också och stötte genast på flera "bekantingar". Trevligt! Just detta har jag inte upplevt sedan jag var hemmafru, för 17 år sedan, och dagligen var på torget för inköp. Det är länge sedan nu och jag har nästan glömt hur det var men fick en liten känsla för "då" i dag. Det har ju naturligtvis sina fördelar med att bo i ett liten samhälle där alla känner alla. Kanske tittar jag ner en sväng i morgon för att få se Lucian. Woffegubben ska jag jobba och det ska i och för sig jag också men har fördelen att kunna göra det hemifrån.

Ja, tiden går och vi med den...kan man lugnt konstatera!

Skrivet av Angela Müller den 10 december 2004 20:50