« Femtonhundra | Huvudsidan | Rothelvetet »

10 september 2004

Tråkig, tråkigare, tråkigast

JA DET ÄR JAG DET och mina dagboksanteckningar som inte handlar om annat än mina ansträngningar vad gäller "motionskämpet". Men jag gör faktiskt annat än motionerar i en eller annan form. Jodå, i går kväll t ex sågade jag ner vår gamla syrenbuske som uppnått en höjd på cirka 4 meter alldeles själv (sågade ner alltså). Eftersom Woffegubben, den stackaren, fortfarande är sjuk så fick jag ta saken i egna händer. Så utrustad med handsåg stretade jag mig igenom hela buskeländet. Roten är dock kvar och den ska försöka bearbeta under helgen nu.
Syrenen var tyvärr inte mycket för världen längre, bara lite blad i toppen och knappt några blommor alls längre. Så kan vi ju inte ha det när det finns så mycket annat trevligt man kan plantera istället :-)

Denna fredagskväll har däremot inte ägnats åt trädgårdsarbete för jag har varit på gymet...inspirerad av mina "framgångar" vad gäller pulsen.

Jag började med motionsträning som vanligt och om jag säger att det var med liv och lust så ljuger jag så det smäller om det. Ställde mig på löpbandet och tänkte ta en 20 minuter så där och sedan hoppa på något annat lämpligt motionsredskap. Men, det kändes bra och pulsen kom igång rätt bra så där blev jag ståendes (åja, det var väl att ta i) i inte mindre än 90 minuter.
Den första timman varvade jag med 5 minuter snabb gång och sedan 5 minuters spring. Sista halvtimmen blev det dock bara snabb gång och jag lyckades hålla pulsen på en bra nivå ändå.

TOTAL TRÄNIGSTID: 148 timmar.
TOTAL KALORIFÖRBRUKNING: 41703.
KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 605 varav 55% fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 119.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 1 timma och 21 minuter och 18 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma och 30 minuter och 14 sekunder.

Sedan blev det en halvtimma styrketräning med mest mage och rygg.
I kväll blir det ingen trädgård kan jag lova men lite slötittande på TV kan nog gå an ;-)

I dag har jag haft dom gamla linserna (första varianten) på. Tyvärr gick det inget vidare i går med det nya par jag hämtade ut i onsdags med en aning justerad styrka. Det mesta var suddigt utan vid bilkörning och jag fick en präktig huvudvärk. Pratade med min optiker frampå eftermiddagskröken och hon rekommenderade mig att sätta in den "gamla" högerlinsen och behålla den nya vänsterditon. Men jag upplevde ingen större skillnad och huvudvärken var påtaglig. Ska försöka en gång till men upplever jag samma sak igen så bestämmer jag mig för variant 1 och så får bilkörningen bli något lidande. Ett perfekt seende kan jag nog inte hoppas på. Antingen blir det ena bra och det andra sämre men då föredrar jag att det jag ägnar mest tid åt fungerar tillfredsställande och resten får gå ändå. Optikern sa också att jag kan använda två högerlinser av variant 1 om jag t ex ska köra bil länge och långt. Det har jag ännu inte prövat så det återstår.

Vad du än gör, ge inte upp.

ELSA HJERTGÅRD

Skrivet av Angela Müller den 10 september 2004 20:11