« Oj, det tar på krafterna | Huvudsidan | Sim igen »

20 september 2004

En sådan dag va!

JAG TOG LEDIGT i dag för att vi, Woffegubben (som var ordinarie ledig) och jag, skulle få en chans att köra i väg allt vi röjt i trädgården. Njae, inte allt för rothevetet från bastadkörsbäret är kvar. Den får vi nog tusan spränga bort.

Jag hade dock bestämt mig för att innan vi började köra till tippen så skulle jag till gymet för att träna. Guud så härligt att vara där klockan 07.00 - ingen trängsel någonstans bara att välja och vraka vid vilken station man kunde tänkas bli svett :-) Ja, det var härligt. Det var mest pensionärer, blev mäkta imponerad av att så många äldre ägnar sig styrketräning. Några ungdomar var där också - åsså jag då medelålders tant ;-)

Jag körde motion i 1 timma och 50 minuter, 40 minuter helvetesmaskin, 30 minuter löpband, 20 minuter på crosstraining, 10 minuter motionscykel och till sist 10 minuter med "armcykelmaskinen".
Det var näst när omöjligt att komma upp i puls trots att jag började med, i mitt tycke, säkert kort (helvtesmaskinen). Det hjälpte dock inte i dag - bara att konstatera. Korta stunder lyckades jag hålla pulsen men nu börjar jag acceptera att det är som det är när det nu inte blir som det ska.

TOTAL TRÄNIGSTID: 159 timmar.
TOTAL KALORIFÖRBRUKNING: 45330.
KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 562 varav 60% fett.
MEDELPULS DAGENS PASS: 109.
INOM REKOMMENDERAD ZON: 36 minuter och 37 sekunder.
TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma och 50 minuter.

Sedan tog jag ett 50-minuters styrkepass. Jättemysigt att kunna rå sig själv så mitt på blanka förmiddagen och inte stressa ihjäl sig.

När jag kom hem åkte Woffegubben i väg och hämtade en hyrkärra på tappen. Vi började lasta och insåg snart att det inte kommer att räcka med en körning. Och hela tiden ösregnade det - men va' tusan vi kan ju inte har trädgården full med avsågade grenar och annat bråte som hör oss trädgårdsägare till efter en säsong där den ena grenen efter den andra blivit ansad allt eftersom.
Vi körde alltså två lass till tippen. Jisses vad vi slet i ösregnet, näst intill ett styrkepass till. När Woffegubben lämnade kärran åter så stack jag ner till frisören och blev klippt.

Nu borde vi ju varit svimfärdiga efter detta av ren matthet och det var vi nog också men vi hade föresatt oss att ge kåken en välbehövlig ansning så det blev storstädning i det Müllerska hemmet. Stora Monsterbarnet väntas hem i slutet på veckan så man måste ju hålla skenet uppe. Hon fyller förresten år i dag det lilla barnet.

Efter avslutad sanering av hemmet var det mer än tid för en sen middag. Den satt gott kan jag lova efter den här dagen av full rulle sedan 05.45 i morse, njae Woffegubben gick upp något senare men ändå. Därpå blev det 1 timme framför dumburken för att se Krönikan, denna ljuvliga danska serie. Det är inte ofta jag bänkar mig framför TV:n men den här kan jag bara inte missa.

När Woffegubben ringde för att gratta Födelsedagsbarnet fick vi dessutom reda på att hon kommer redan i morgon. Gissa om jag är glad att vi pinade oss igenom saneringen i dag :-) Och i morgon ska det bli skönt att få komma till jobbet och vila upp sig igen......

Jag tar alltid ut glädjen i förskott. Annars blir det aldrig någon.

AKSEL SANDEMOSE

Skrivet av Angela Müller den 20 september 2004 21:31

Kommentarer

Helgejul vilken träningsdos du har! Och vilken fin puls! Att ha 109 i medelpuls måste ju betyda att du är mycket vältränad. Om jag kan ro till Finland snart så måste väl du greja Staterna. (;-)

Skrivet av: Trueto den20 september 2004 22:35

Vad tror du om att konsultera en personlig tränare för att få råd i pulsträningen?

Ses senare idag!

KRAM

Skrivet av: steffanie den21 september 2004 09:11

Trueto>Nä, jag känner mig som en riktig antiamerikatyp (var i New Orleans + San Fransisco -96) jag ror över till Finland med dig ;-) Tack för berömmet men jag vet inte vad som är normalt och därmed inte heller om det är bra men jag ska försöka lära mig mer. Har i alla fall förstått att ju bättre tränad man är ju lägre vilopuls får man och det är tydligen den som är viktig i det långa loppet. Men vi kämpar väl på?

Skrivet av: Angela den21 september 2004 10:49

Steffanie> Det är säkert en god idé. Var hittar man sådana? *Kram*

Skrivet av: Angela den21 september 2004 10:50