« Sista delen i Knutbydramat? | Huvudsidan | Slutet gott allt gott »

31 juli 2004

Vattensäng

JODÅ, vi kom allt i väg till Varberg efter jobbet i dag (igår blir det ju faktiskt nu). Med rekordfart till och med för smarta som vi var så hängde vi på husvagnen redan i morse och parkerade den i stan innan vi gick till jobbet. Det innebar en tidsbesparing på minst 3 timmar för vår del.

Bror Conny hade bokat plats för både oss och lillebror med familj så allt gick smärtfritt. Tur var nog det för utanför stod flera och väntade på att få en plats.

Nåväl, sedan följde de rutiner som hör till när vagnen ska baxas in på plats, stödben ska ner, vatten ska fyllas i tanken, och mycket mer men det gick som smort. Woffegubben fick göra det mesta själv för jag var ju tvungen att gå iväg och hälsa och krama om Conny lite :-)

När jag skulle tappa vatten från kranen i köksdelen så hörde jag hur pumpen gick i gång men inte tusan kom det något vatten. Ropade in ?riddaren i nöden? som kastade sig över vattentanken för att kunna undersöka vad som hänt med pumpen.

Allt såg bra ut och jag testade flera gånger med samma vattenlösa resultat, prövad även kranen över handfatet men icke sa nicke.
Woffe ?dyker? ner med nävarna i vattentanken igen och just då kastar jag en blick på golvet och till min fasa upptäcker att det var vattenfyllt i hela bakre delen och var på väg i full fart till främre delen.

Det visade sig, efter mycken och lång spaning, att det var varmattenberedaren under vår säng och det var alltså därifrån vatten nu flödade rikligt på golvet.
Shit! Ut med mattan, som redan var plaskvåt, i full fart och den chock som sedan väntade då vi lyfte upp sängbottnen ska jag inte beskriva här.

Varenda en handduk och badlakan gick åt för att torka upp allt vatten. Som tur är har vi förrådsutrymme under sängen och har en lucka på utsidan genom vilken man kan lasta in diverse skrymmande saker. Den kom väl till pass när vi nu skulle torka upp allt vatten.

När vi hade sansat oss insåg vi då att det var varmvattenberedaren som förmodligen inte blivit tömd i höstas och nu hade fruset sönder under de kalla vintermånaderna. Fittifan för dessa moderna husvagnar som har allt. I den förra hade vi minsann inget varmvatten.

Vi fick hjälp av min bror att koppla så att vattnet gick utanför den trasiga beredaren och alltså åter fick vatten i alla kranar.
Ja, jisses! Det blev en premiärtur det!
Nu får vi jaga en ny beredare i morgon och gräva ett djupt hål i plånboken för det lär kosta ett antal tusenlappar. Men det måste ju göras så det är inte mycket att orda om, bara se glad ut och låtsas som om dessa pengar inte skulle kunna ha använts till något annat :-(

Men det kunde givetvis varit värre – det är i alla fall vad vi tröstar oss med just nu.
Resten av kvällen satt vi hos lillebror och umgicks. Storebror med dotter och familj var också där så det blev lite "tjöt" och många goa skratt.

Skrivet av Angela Müller den 31 juli 2004 00:14

Kommentarer

Fy vad jobbigt det låter! Hoppas ändå att det går bra tillslut!

Tack för grattiset, det blir så spännande detta. Jag vet att det kommer att bli mycket svett (och kanske tårar) men det är det värt!!

Skrivet av: Trueto den31 juli 2004 00:35

Låter jobbigt, men det fixar ni såklart och sedan är det bara att njuuuta av semestern :) Har ni fint väder?

Skrivet av: Anna den31 juli 2004 10:57

Anna> Ja, här är helt fantastiskt, ljuvligt, soligt, underbart....önskar ni vore här!

Skrivet av: Angela den 1 augusti 2004 10:06