« Att gräva är toppen - det känns i hela kroppen | Huvudsidan | Våren har kommit på allvar »

20 april 2004

Ett njutbart arbete (slit)

I kväll har jag grävt, hackar och spettat upp ytterligare några tuijarötter. Ett hårt slit men ack så roligt då resultatet framgår.

På väg hem från jobbet släppte den enormt och alltid snälle Woffegubben av mig hos trädgårdsmästaren för jag "skulle bara titta lite" medans han gjorde ett annat ärende av karaktären byta en rullgardin som inte höll måttet. Måttligt roligt om man säger så.

Jag drömde mig upp och ner i gångarna med nyinkomna buskar och som tur var hade jag tagit mig en kundvagn på vägen in :-) av ren tillfällighet.

Det blev fyra nya buskar i dag:
1 st Ribes Sanguineum - Rosenrips
Härliga mörkrosa blommmor i stor mängd som påminner om vinbärsklasar.
1 st Acer Ginnala E - Ginnialönn
Underbar höstfärg i rött, gult och grönt.
1 st Salix fragilis Bullata - Bollpil (eller klotpil)
Jag har ett käleksfullt förhållande till Pilar.
1 st Viburnum x burkwoodii - Hybridolvon
Mmmm dessa ljuvliga buskar med blommor i vitt som doftar gott och näst intill får oss buskälskare att svimma av den ljuvligt sköra blomman.

Dessa är nu planterade i hålen där tuijarötterna jag grävt upp i dag fanns. Klart att det inspirerar då att gräva upp rötter där man sedan sätter nya fina, härliga, underbara buskar med olika färg och form.

När det i stort sett var kolmörkt ute ropade den omtänksamme maken in mig - tur jag har honom :-)

Livets mening är helt enkelt att ständigt vara på utkik efter frestelser. Det finns långt ifrån tillräckligt i den vägen.

OSCAR WILDE

Skrivet av Angela Müller den 20 april 2004 22:06

Kommentarer

*Ler* Du skriver så lyriskt om din trädgård så jag blir nästan lite avundsjuk! Jag som bara har en liten ynklig balkong... *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie den21 april 2004 18:58

Britt-Marie> Ja, det är verkligen som en saga om livet när man ser allt som vissnat bort och tappat sina blad åter komma och förtrolla trädgården. *Kram*

Skrivet av: Angela den22 april 2004 08:33