« Golvet färdigt | Huvudsidan | En andra lärdom för dagen »

2 februari 2004

15 X 2,40 meter

Ja, det inser vilket mattegeni som helst att det blir 36 meter!
Japp, 36 meter brädor (fast Maken benämner det som dörrfoder, bhha märkvärdigt ska det vara) har jag nu grundmålat. Skoj är det inte men jag tackar gudarna för att vi har ett stort allrum där jag pallat upp två benbockar med två längsgående brädor och där jag målat alla 36 brädorna. Dom ligger nu i sin allsköns ro för att torka (utan några som helst skrupler för att det skulle se rörigt ut - nejdå) på samma fiffiga ställning så att jag i morgon kan angripa med den antikvita färg som också så småningom ska pryda de sex dörrarna.
Pust och suck men det tänker vi inte på nu....

Jag tänker inte nämna med ett ord att Maken som varit ledig HELA dagen inte gjort ett smack vad gäller renorveringen. Nej, inte ett ord tänker jag säga. Och detta medans Hustrun tillbringat dagen på jobbet och bidragit till familjens försörjning och som i sin (livliga) fantasi sett framför sig en fix färdig hall, vid hemkomsten efter dagens slit, med boklister som skulle göra den där sista pricken över i:et.

Han, dvs Maken, skyller på att han tömt diskmaskinen, bäddat, varit på banken, samt värmt den middag som Hustrun gjort färdig innan och därefter resten av dagen, läs åtta timmar, ägnat sig åt skönhetssömn som inte har hjälpt ett dugg!
Tömma diskmaskin, bädda och gå till banken samt äta kan ha tagit högst en timma! Och inte har han, dvs Maken, blivit ett uns vackrare än i går :-)

För att då anknyta till Enkelriktat av Niklas Johansson (vars blog jag med glädje läser) att man lär sig något varje dag så kan jag bara hålla med!
I dag har jag lärt sig att man kan inte lämna Maken utan synhåll för då gör han precis allt annat än det man hade förväntat sig!
(Fast å andra sidan är jag inte förtjust i att tömma diskmaskinen).

Skrivet av Angela Müller den 2 februari 2004 19:46

Kommentarer

Ja vi män (killar) har en tendens till att yttra väldigt dåliga ursäkter om precis allt som inte är till belåtenhet för er tjejer. Varför kan jag inte säga. Dåliga arvsanlag?

Skrivet av: Daniel Olovsson den 2 februari 2004 20:30

Daniel> Kan inte i min vildaste fantasi tro att du skulle komma på sååå dåliga ursäkter :-)

Skrivet av: Angela den 2 februari 2004 20:38