« På resande fot igen | Huvudsidan | Ännu en 31-gradare! »

1 augusti 2003

Vilken camping vi hamnat på!

Denna camping är rena lyxen kan jag nu berätta då jag i dag hunnit kolla runt lite.
Duscharna, och förresten hela det hus där alla serviceanrättningar- samt lokaler är helt otroligt.
Duscharn då – jo, det är helkaklat, vitmålad panel i taket och mycket fräscht samt många av varje. Ingen risk att man behöver köa fast campingen är fullbelagd.
Men det är inget emot det familjerum som finns. Dit går man om man har mindre barn som inte klarar sig på egen hand och där inne ståtar en karusell i mitten (en stor karusell typ jubileumskarusellen på Liseberg med hästar och annat mysigt) av handfaten som går i en rund ring. Det finns ruschkanor och allt som livet till en fest för barnen. Har aldrig sett maken till något liknande. Det är nästan så man skulle önska sig små barn bara för att få se deras glädje över att få göra morgon- och kvällstoalett.

Det finns också en riktig biograf där det visas aktuella filmer. Ingen kostnad bara att stiga på och njuta. I går visade man en film som heter En hund som heter Mozart.

Det finns också en enorm lekplats i anslutning till campingen. Den är som ett mindre nöjesfält. Det är tydligt och klart att man har prioriterat det lilla folket och det är kul tycker jag.

Rummet där man diskar och tvättar/torkar kläder är också av den bättre sorten. Det kostar visserligen pengar att tvätta och torktumla men det gör det för övrigt överallt. Duschar och disk, handtvätt samt en centrifug för just handtvättat ingår i priset.

I dag var jag jättesnäll mot Woffe och lät honom sova till bortemot 11.30 men då höll jag på att svälta ihjäl samt tråkas till döds så då fick han allt vackert stiga upp.
Vi gjorde stan i dag, dvs Villach, men solen bröt upp när vi väl hamnat där och det blev olidligt varmt så vi åkte hem igen. Handlade lite specerier på vägen bara.

Jag tvättade lite när vi kom hem för i den värme vi befunnit oss dom sista dagarna och byten flera gånger per dag så började det bli mer än fullt av smutstvätt. En maskin vittvätt med torktumlare därtill och en kostnad på 50 kronor var det värt för att bli av med alla tvättkassar som tar upp plats i husvagnen. Lite mörk tvätt hade jag också men den handtvättade jag och centrifugerade så den torkade snabbt och fint på vindan.

Middag så och sedan ett dopp i den lilla sjö som vi bor vid. Det är inte varje dag man doppar sig i en alpsjö. Det var lite kallt men syftet att bli avsvalkad uppfylldes till fullo. Det var olidligt varmt hela eftermiddagen så badet satt skönt mot kroppen.

På något sätt känner jag mig helt utmattad och har ingen energi för att få igång några aktiviteter. Vet inte vad det kommer sig för jag vaknar ju trots allt tidigt varje morgon och då har jag väl sovit klart får man anta.
Det finns mycket att ta sig för här i trakterna men gnistan saknas. Kanske har det blivit lite för mycket på för kort tid så att kroppen vill ta igen sig, vilket inte jag är så noga med egentligen.
Woffe föreslog att vi skulle åka till Slovenien över dagen i morgon men så hörde vi på radion att det var 8 timmars kö och väntan vid gränsen så det blir nog inget med det, inte över helgen i alla fall. Vi får se om det blir bättre under nästa vecka.

Vi får se om energin har återvänt tills i morgon och vad det i så fall blir av det. Kanske behöver vi sådana här dagar där man egentligen inte gör något men det för mig känns det långtråkigt och fel. Det kan man ju göra hemma! När semestern är slut ska man jobba ett helt år igen och då kan det vara bra att ha lite upplevelser, fina platser och annat att ta till när det blir grått och mörkt. Men nu är det som det är…..

Skrivet av Angela Müller den 1 augusti 2003 21:48

Kommentarer

Ta det lite lugnt nu och få inte dåligt samvete. Ni har ju faktiskt semester!

Skrivet av: steffanie den 2 augusti 2003 00:32

Håller med föregående talare!

Skrivet av: Britt-Marie (Bim) den 2 augusti 2003 11:34

Ni är då för goa... i dag har jag faktiskt tagit det väldigt lugnt och till och med läst en bok :-)

Skrivet av: Angela den 2 augusti 2003 21:26