« Är detta sant? | Huvudsidan | Vem kunde ana detta? »

4 augusti 2003

Slovenien

I dag gav vi oss i väg efter frukosten för att ta en liten kik på Slovenien. Vi siktade på Ljubljana (om det nu är rätt stavning). Egentligen hade jag velat åka till Kranska Gora (osäker på stavningen igen) där man har flera höga alper och underbara möjligheter till vandring men varken det ena eller det andra (min fot och temperaturen) var lämpad för detta mål just i dag. Vägen dit var kantad med sköna berg och vi åkte i en tunnel som var näst intill åtta kilometer lång. Det är nog den längsta tunnel vi kört igenom.

Tyvärr var det än varmare i dag än i går så att vara turist just i dag var ingen lätt sak. Men vi strosade i alla fall genom Ljubljana som var en vacker stad med en flod som passerar och gör bilden något mysigare. En helt fantastisk grönsaksmarknad mötte oss nere vid floden. Vykort till barnen och vår ständige huspassare då förstås men så mycket mer orkade vi tyvärr inte i denna tropiska hetta. Jag hoppas vi kan återkomma vid mer normal temperatur och ta igen det vi eventuellt missat.

Mer än så orkade ingen människa denna dag så vi styrde kosan ?hemåt? igen innan kvällningen. Vi hade tänkt, jag säger hade, så smått plocka ihop och förbereda avfärd i morgon men det blev inte så mycket av det. Vi åker i alla fall i morgon och får stiga upp desto tidigare för att göra det som inte blev gjort i dag.

När klockan var närmare 21.00 stod vi inte ut längre utan tog oss dagens första dopp som var ?like a dream?. Det förhållandevis kalla vattnet kylde gradvis ner kroppen till normaltemp och det var inte fy skam. Det har varit 35 grader i dag och det är mer än vi nordbor klarar egentligen, men eftersom vi befann en hel del av tiden i bilen klarade vi det ganska bra.

Skrivet av Angela Müller den 4 augusti 2003 21:26

Kommentarer

Synd att det var så varmt för er i dag! Annars hade ni kanske orkat sett lite mer av Slovenien, som är ett väldigt vackert land! *Kram*

Skrivet av: Britt-Marie (Bim) den 4 augusti 2003 22:49

Det är nästan lika varmt här *stön* Funderar på att bygga om uteplatsen till en pool :-D

Skrivet av: Anna och puslingarna den 5 augusti 2003 00:04

Å NEJ... fel mailadress igen! Sorry!

Skrivet av: Anna och puslingarna den 5 augusti 2003 00:04