« Mästaren | Huvudsidan | Hej mamma »

25 juni 2003

Nu har hon åkt hem

I dag känns det tomt och ihåligt när vårt stora monsterbarn har dragit vidare hem till Den Kungliga Huvudstaden igen.
Dagarna har bara rusat i väg och egentligen fick vi bara några timmar tillsammans första dagen för dag två stod vi i kö med sjutusen andra och sedan for vi ju bort och firade midsommar medan hon var kvar hemma.
Söndagen gick åt till konsert och sedan var det Trollhättan som gällde tills i går kväll.
Några timmar till och nu, ja nu är hon på väg hem och jag känner mig lite tom.
Världen är nog full med fjantiga hönsmammor som just nu i detta ögonblick saknar sina döttrar och söner. MEN det är ingen tröst!

Det är egentligen ganska märkligt det där med föräldrar och barn. Man strävar ju under hela deras uppväxt att fostra dom till självständiga individer och när det väl sker ja...då börjar man tveka.

Men nu har jag tröstat mig med en liten trädgårdsrunda och planterat två nya Klematis, en vit (och ersatt en som dött i vinter) som jag placerat vid det Japanska körsbärsträdet mitt emot den blå (som överlevt vintern).
Jag kunde inte motstå frestelsen att köpa en till som jag placerat vid Trollhasseln, den är blå och har dubbla blommor och ska nu samsas med blåregnet som ju också är av den klättrande sorten och som jag till för alldeles nyligen trodde hade gått döden til mötes men som visade sig leva.

Jag köpte även med mig 300 liter jord och det var egentligen orsaken till att vi åkte vägen om handelsträdgården på vägen hem. Att det sedan råkade slinka med lite annat kan ju ingen människa bli klandrad för.

Vår kära granne, Ingegerd, tittade förbi så vi var ju tvugna att helt enkelt gå igenom vad som hade hänt i trädgården sedan hon var förbi sist. Det kom mig att börja fundera på om jag inte borde ta mig lite ledigt, exempelvis i morgon, så att vi kan ta oss en tur till handelsträdgården här på hemmaplan. Jo, men det hade nog inte varit så dumt. Nu gäller det bara att maila till "chäfern" och hoppas att han tar det från den ljusa sidan :-)
Jamen det kan ju bara gå åt skogen så så får det bli. Jag menar man måste ju kunna få vara lite spontan. Och eftersom jag har för avsikt att maila honom nu ikväll så kommer han inte att läsa det förrän tidigast i morgon bittida runt 08.00-snåret och då kan han väl ändå inte vara så förmäten så han inte skulle godkänna det...?

Skrivet av Angela Müller den 25 juni 2003 14:13

Kommentarer

Men morsan! Vi umgicks ju hela onsdagen också medan vi installerade Movable Type!

Skrivet av: monsterbarnet den25 juni 2003 16:44

Jaja, men du kom ju inte förrän 10.30 - jag kan inte hjälpa att jag är sådan här. Har lagt upp Woffe nu!

Skrivet av: Angela den25 juni 2003 17:02

09.20 sa jag då... ;-)

Ring mig när du kommer hem så grejar vi fotologgen ikväll!

Skrivet av: monsterbarnet den25 juni 2003 17:18