« Gardiner var det ja | Huvudsidan | Nu är dom färdiga! »

15 augusti 2002

Nähä, i dag måste jag trotsa den fina solen

Och sy lite. Nu har snart hela semestern gått och inga gardiner blir klara.
Hela köksbordet, soffan samt stora delar av mitt arbetsrum är belamrat med tyger, saxar, måttband och annat som hör sömnaden till.

Vi har inte ätit en enda måltid inne på tre veckor - en sådan semester!
Vi har helt enkelt flyttat ut på framsidan av huset med ett jätteparasoll som skydd för solen när den varit som varmast. Vi har ätit frukost, fika och middag ute varje dag - helt otroligt. Jag kan inte minnas när vi hade ett så långvarigt ?solutanuppehållsväder? sist.

Jag vågar inte ens tänka på hur många saftflaskor vi gjort ände på och likaså hur många ispåsar som slunkit ner och svalkat. Det känns inte som det är sant.

Nåväl, jag har pressat ner alla sömmar och gjort en del klart. Köksgardinerna med tillhörande duk och fyra tabletter är helt klara. Kappan till sovrummet likaså samt en halvfärdig till vardagsrummet. Dit finns också en kudde till soffan som matchar gardinerna. Fler ska det bli. Nu ska jag ge mig på sovrumslängderna som är så fint tyg med elefanter på - minner om exotiska länder.

Så...jag får kanske vara lite nöjd ändå med dagen som är den näst sista på smestern.
Det har givetvis lockat att gå ut så det har jag gjort flera gånger och tagit mig en vända i trädgården och njutit. Det mesta är dock nu överblommat men klematisarna i alla färger och former glädjer fortfarande oss med att stå i full blom. Sedan väntar jag på Buddlejan som har jättemånga blommor som ännu inte fått sin fina lila färg. Konvaljbusken har precis slagit ut och doftar så ljuvligt så ljuvligt.

Sedan har det hänt något märkligt - Rosenmandeln blommar igen....och det gör Hängkaraganen oxå! Denna märkliga sommar slår nog alla rekord.

Skrivet av Angela Müller den 15 augusti 2002 21:37